Antrenează-te cu Lumosity


Zilele trecute am deschis un nou tab în browser (nu ştiu cum, nu mă întrebaţi), unde am descoperit lumea minunată a Lumosity, un tool online prin intermediul căruia îţi poţi antrena creierul să facă multe lucruri îndrăzneţe, precum să se concentreze la mai multe taskuri deodată, să-şi antreneze memoria sau să ia decizii rapide şi corecte.

Antrenamentul se face cu ajutorul unor joculeţe intuitive: viteza ţi-o testezi prin potrivirea unor cartonaşe într-un anumit interval de timp, modul de a gândi se calculează în funcţie de cum garezi nişte trenuleţe, iar memoria ţi-o antrenezi încercând să-ţi aminteşti imaginile care se perindă pe ecran.

lumosity

Ca să te conectezi ai nevoie doar de o adresă de email validă sau, dacă suferi de lene cronică – precum subsemnata – şi nu vrei să-ţi introduci datele manual, ţi le poţi importa şi din Facebook. Singurul dezavantaj la acest instrument (avantajele lui nu s-au putut demonstra ştiinţific, deocamdată) este faptul că trebuie plătit pentru a fi accesat. Mai multe detalii aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s