„Myth”-concepţii comune – partea I


Fiecare dintre noi s-a întâlnit cel puţin o dată în viaţă cu o vorbă, un adevăr general valabil sau un leac băbesc pe care nu l-am putut contracara cu date ştiinţifice. Astfel încât data viitoare când mai auziţi vreo prostioară, puteţi interveni liniştiţi cu o vorbă de duh inspirată de aici 😀

  • Vomitoriu. Nicidecum încăperea folosită de romani pentru orgiile bahice, ci este locul pe unde ieşea lumea din circ la terminarea spectacolului.
  • Diferite părţi ale limbii. Staţi liniştiţi, nu există secţiuni diferite pentru fiecare gust pe care îl simţim în gură atunci când gustăm ceva.
  • Ventilator pornit pe timpul nopţii. Un mit sud-coreean atestă că un ventilator lăsat pornit pe timpul nopţii poate fi mortal. Improbabil să te vătămeze corporal, poate doar dacă îl iei cu tine în pat.
  • Rechinii nu se îmbolnăvesc de cancer. Oh, de am putea afla de la ei leacul pentru această boală. Din păcate, până şi rechinii fac cancer de piele.
  • Găurile negre. Nu chiar „găuri”, ci doar obiecte extrem de dense, cu o forţă gravitaţională imensă.
  • Somnambulii. In cazul în care cineva cunoscut se dovedeşte a fi somnambul, în ciuda tuturor miturilor cunoscute omului, cel mai bine ar fi să-l treziţi. Va fi uşor confuz, dar mai bine asta decât să se rănească în somn.
  • Cică Napoleon ar fi fost scund. Asta e o poveste lungă pe care o învăţăm încă din şcoală. Însă la 1,70 m, Napoleon era peste medie de înalt pentru acele vremuri.
  • Taurii urăsc culoarea roşu. Asemenea câinilor, taurii nu pot distinge culorile. Ei reacţionează însă la mişcările provocate de pelerina toreadorilor, percepând-o ca pe o ameninţare.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s