12 sfaturi pentru a rămâne inspirat


Ei, dragii babei, de când nu v-am mai scris, multe lucruri s-au mai întâmplat. Printre altele, am schimbat din nou jobul, de această dată (cu propria-mi dorinţă de a rămâne definitiv aici) la Ubisoft. Dacă sunteţi curioşi ce este acest spaţiu mirific în care petrec aproape 10 ore pe zi, de drag, puteţi arunca un ochi aici, aici sau aici. Şi pentru că atunci când lucrezi cu oameni nu poţi să fii decât zen, altfel o apuci pe cărările nebănuite ale nebuniei, iată 12 sfaturi pe care ar fi indicat să le urmaţi pentru mai puţine dureri de cap 😀

Păstrează-te sănătos:

 1. Bea un pahar de apă. Atunci când te trezeşti dimineaţa, bea un pahar de apă pe stomacul gol pentru a începe bine o nouă zi.
 2. Mişcă-te şi transpiră. Exerciţiile zilnice stimulează nivelul de energie, îmbunătăţeşte starea de spirit şi te eliberează de stres.
 3. Dormi. Atunci când eşti suficient de odihnit, ai mai multă energie pentru a face lucrurile care te fac fericit.

Planifică-ţi ziua:

 1. Top 3 sarcini. În fiecare dimineaţă, fă o listă cu cele trei sarcini cele mai importante pe care vrei să le realizezi în ziua respectivă.
 2. Regula 50/10. Concentrează-te asupra unei sarcini importante timp de 50 de minute, apoi fă 10 minute pauză pentru a-ţi aerisi mintea.
 3. Reflectă zilnic: încheie ziua cu 10 minute de reflecţie şi de auto-evaluare.

Continuă să înveţi:

 1. Citeşte. Cititul îţi extinde cunoştinţele, care la rândul lor te menţin inspirat.
 2. Navighează pe net. Privitul tutorialelor şi cercetarea lucrurilor neclare ajută la creşterea capacităţilor intelectuale. Şi ştim că omul cu cât e mai inteligent, cu atât poate atinge mai uşor Nirvana 😀
 3. Adună-ţi colegii la un loc şi pune de un brainstorming. Brainstormingul poate fi o creativă mină de aur.

Concentrează-te pe ce te face fericit:

 1. Exprimă-ţi recunoştinţa. În fiecare dimineaţă gândeşte-te la 10 lucruri pentru care eşti recunocător. Recunoştinţa contribuie la răspândirea fericirii.
 2. Fă-ţi curat pe birou. Un birou ordonat îţi dă un boost de energie şi inspiraţie şi îţi permite să te concentrezi la munca ce trebuie făcută. La mine, asta funcţionează cel mai bine; sunt dependentă de un birou curat 😀
 3. Răsfaţă-te făcând lucrurile care-ţi plac. Asigură-te că ai timp suficient în fiecare zi pentru relaxare şi pentru a te angrena în activităţile care-ţi fac plăcere.

 


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s