Cele mai spinoase cele 50 de întrebări la un interviu: descrie-mi-te într-un singur cuvânt


Câteodată, intervievatorii încearcă să-ți intre în cap. De ce? Angajarea ta se simte precum un joc de noroc pentru ei. Companiile își fac griji în legătură cu oamenii pe care îi angajează. Viitorul persoanei care te angajează depinde foarte mult de modul în care îți faci tu treaba.

Amintiți-vă cele 4 întrebări de bază ale fiecărui interviu: Înțelegi descrierea locului de muncă? Poți să faci asta? O să faci asta? Reprezinți un risc pentru angajarea continuă? Adevărul este că dacă nu îți faci treaba bine vei deveni un real pericol pentru joburile celor care te-au angajat. (Acesta este și motivul principal pentru care planurile de 30-60-90 de zile sunt instrumente de interviu excelente – deoarece răspunde la toate aceste întrebări foarte bine.) Rezultatul final este că, uneori, ți se pot adresa întrebări ciudate, precum „Descrie-mi-te într-un cuvânt”.

Aceasta este o întrebare dificilă. Răspunsul meu ar fi „dinamică”, pentru că mă schimb, mă adaptez, fac tot ce trebuie pentru a reuși. Acesta este un cuvânt bun care se poate aplica mai multor locuri de muncă diferite.

Bine ar fi, însă, să nu te gândești la un singur cuvânt care te descrie. Lucrul acesta te-ar putea conduce pe drumul greșit de a alege cuvinte precum „fericit” sau „optimist”, care deși te descriu foarte bine, nu înseamnă nimic pentru ergonomia locului de muncă.

Precum în procesul de căutarea de joburi și participarea la interviuri, trebuie să fii un bun strateg. Fiecare parte a procesului este un pas care trebuie să te conducă spre atingerea obiectivului-final: oferta salarială. Fii atent să parcurgi toți pașii.

Încearcă să răspunzi la această întrebare nu doar prin ceea ce ești, ci prin ceea ce reprezinți în strânsă legătură cu locul de muncă, ceea ce presupune jobul, ceea ce ar face ca un angajat să iasă în evidență în funcția aceasta și cum aducerea ta în cadrul companiei ar ajuta.

Deci „ager” te-ar putea descrie cu acuratețe pentru că ești deștept, dar „de succes” (știu, e mai mult de un cuvânt, dar înțelegeți voi) poate însemna mai mult pentru intervievatori: dacă ai succes în alte domenii, probabil vei înregistra succes și pentru ei. Responsabil, motivat, dedicat sunt cuvinte bune. La fel sunt și: strateg, flexibil, creativ, de încredere, săritor, corect, onest, concentrat, echilibrat, organizat, entuziast și chiar și de valoare.

Ce trebuie să reții însă ca idee generală: gândește-te la job în sine și ce caracteristică fascinantă trebuie să dețină cineva care ar ocupa acest rol, apoi spune-le-o intervievatorilor pe cea care ți se aplică ție. Ține cont și de indiciul suplimentar: este posibil să nu fie satisfăcuți doar cu un singur cuvânt drept explicație. Continuarea ar putea foarte bine să fie: „Serios? Poți să-mi dai un exemplu?” Deci pregătește o poveste care să descrie modul în care ai folosit trăsătura pe care ai prezentat-o drept reprezentativă cel puțin o dată în viața ta profesională.

Acest articol are la bază cartea de business a lui Peggy McKee – How to Answer Interview Questions: 50 Tough Questions That Could Kill Your Interview Chances–Answered!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s