Healthy Friday: 5 motive pentru a deveni vegetarian


1. Animalele simt și se tem de durere

Aproape toate semnele externe care ne conduc la producerea de durere în alți oameni sunt vizibile și la celelalte specii, în special la speciile cel mai strâns legate de a noastră: păsările și mamiferele. Semnalele comportamentale includ zbaterile, schimonosirea mușchilor faciali, gemetele, scâncetele sau alte forme vocale de atragere a atenției, încercări de a evita sursa durerii, apariția fricii la prospectul repetării durerii, etc. În plus, știm că animalele au sisteme nervoase similare cu cel uman, care răspund fiziologic precum al nostru atunci când animalele se află în circumstanțe asemănătoare cu cele în care chiar și oamenii ar simți durere.

2. Carnea este mai dăunătoare pentru încălzirea globală decât sunt mașinile

Carnea nu este verde. Consumul de carne este, de fapt, unul dintre cele mai rele lucruri pe care le putem face Pământului. Reprezintă o risipă și pricinuiește cantități enorme de poluare, industria cărnii fiind una dintre cele mai mari cauze ale schimbărilor climatice. Mai multe detalii aici și aici. Adopția unei diete vegetariene este mai eficientă decât trecerea la o mașină „verde” în lupta împotriva schimbărilor climatice.

3. Dacă este greșit să mâncăm un câine, atunci este greșit să mâncăm o vacă

Deși majoritatea oamenilor sunt mai puțin obișnuiți cu purceii, găinile, peștii și vacile decât sunt cu câinii și pisicile, drept animale de companie, animalele folosite pentru hrană sunt la fel de inteligente și pot să sufere la fel precum animalele cu care ne împărțim locuințele. Porcii pot învăța să joace jocuri video, iar păsările sunt atât de inteligente încât nivelul lor de deșteptăciune a fost comparat cu cel al maimuțelor.

4. Renunțarea la carne, ouă și produsele lactate din dieta ta pot face minuni pentru sănătate

O dietă vegetariană este foarte bună pentru sănătate! Potrivit Academiei de Nutriție și Dietetică vegetarienii sunt mai puțin susceptibili la apariția bolilor de inimă, cancer, diabet sau hipertensiune arterială decât carnivorii. Vegetarienii își primesc toate elementele nutritive de care au nevoie pentru a fi sănătoși, precum proteinele vegetale, fibre și minerale, fără toate acele lucruri urâte din carne care te îngreunează și te încetinesc, precum colesterolul și grăsimile animale saturate.

5. Cerealele folosite pentru hrana animalelor ar putea rezolva foametea mondială

Consumul de carne nu rănește doar animalele, rănește și oamenii. Este nevoie de tone de culturi și de apă pentru a susține creșterea animalelor de fermă. De fapt, este nevoie de 13 livre de cereale pentru a obține o livră de carne. (O livră = 453,6 gr.) Toate produsele alimentare vegetale ar putea fi folosite mult mai eficient dacă ar fi servite direct oamenilor. Cu cât mai mulți oameni devin vegetarieni, cu atât mai repede vom reuși să îi hrănim pe cei flămânzi.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s