Cele mai spinoase cele 50 de întrebări la un interviu: cum ți-ai descrie modul de lucru?


Știți care este stilul dumneavoastră de lucru? Aceasta este o întrebare populară la un interviu, dar o mulțime de persoane își greșesc răspunsurile deoarece nu înțeleg ceea ce potențialul angajator dorește cu adevărat să afle. Nu sunt interesați de personalitatea candidatului sau dacă acestuia îi place sau nu întrebarea. (Nu sunt interesați nici de modul în care te îmbraci pentru serviciu). Tot ce vor să știe e cum lucrezi.

Unii oameni chiar își dau cu stângul în dreptul când li se adresează întrebarea aceasta, deoarece răspund în genul „Sunt foarte relaxat”. În primul rând, aceasta este o trăsătură de personalitate. În al doilea rând, nimeni nu vrea să audă asta. Nimeni nu o să vrea să te plătească pentru ca tu să o lălăiești toată ziua, ci ca timpul pe care îl petreci la muncă să-ți justifice salariul.

Nu e vorba nici despre preferințele personale. De exemplu, unii oameni vor spune lucruri precum: „Nu sunt un fan al conflictului”. Ce are asta de a face cu stilul tău de lucru? Nimic. Stilul de lucru are de a face cu munca.

În primul rând, vrei ca răspunsul tău să se potrivească de minune cu locul de muncă. Cum se potrivește stilul tău cu jobul respectiv? Dacă este un rol de analist de date, nu vei vrea să vorbești despre cât de mult îți place să găsești soluții creative la problemele apărute. Nu e nevoie de asta în jobul respectiv. Astea sunt lucruri de bază. Ceea ce vor ei să știe cu adevărat este dacă îți place să lucrezi singur sau ca parte a unei echipe? Ai putea prefera una sau pe cealaltă, dar ar trebui să știi ce se cere la locul de muncă. Majoritatea companiilor preferă pe cineva care le poate face pe amândouă. Lucrul în echipă este important, dar uneori trebuie să intri și în rolul călărețului singuratic. Vorbește-le despre modul în care te simți confortabil făcându-le pe amândouă.

Ești confortabil să primești direcții minimale sau ai nevoie de o mulțime de detalii înainte de a finaliza o sarcină? Este important să fii cinstit în legătură cu acest aspect dacă într-adevăr poți funcționa numai într-un singur fel. Dacă urăști să fii micro-gestionat, iar viitorul șef crede cu religiozitate în asta, atunci nu vei dori slujba respectivă și nici nu va fi vreun punct culminant în cariera ta.

Întotdeauna vei vrea să promovezi unele dintre cele mai bune calități ale tale (care se potrivesc foarte bune cu jobul pe care ți-l dorești) și atunci trebuie să vorbești despre ele: ești organizat? Lucrezi repede? Ești un bun multitasker? Te implici în proiecte suplimentare? Ești un bun planificator? Ești în mod constant un performer de top?

Nu poți fi toate lucrurile acestea, dar poți aborda această întrebare așa cum ar trebui să o faci cu toate celelalte întrebări de la interviu: cu un răspuns strategic care abordează cu grijă întrebarea și care oferă un răspuns care combină cele mai bune calități cu cerințele locului de muncă.

Acest articol are la bază cartea de business a lui Peggy McKee – How to Answer Interview Questions: 50 Tough Questions That Could Kill Your Interview Chances–Answered!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s