Intervievatorul intervievat


În timp ce cu siguranță aveți întrebări pe care ați vrea să le adresați pentru a identifica un eventual superstar, uneori puteți face asta dacă îi dați candidatului șansa de a-și lămuri neclaritățile. De ce? Unui candidat mediu nu-i pasă, de fapt, de modul în care i se răspunde la întrebările pe care le poate adresa posibilului angajator. De fapt, ei încearcă să se prezinte într-o lumină favorabilă punând întrebări inteligente. Pentru ei, ceea ce întreabă este mult mai important decât modul în care li se răspunde.

Pe de altă parte, adevărații candidați pun acele întrebări la care chiar doresc răspunsuri, deoarece în timp ce tu ca intervievator îi evaluezi, și ei evaluează în mod activ compania pentru care s-au prezentat la interviu, decizând dacă doresc cu adevărat să lucreze pentru tine.

Care sunt cele 5 întrebări pe care un candidat cu adevărat interesat le poate adresa?

1. Ce te aștepți să realizez în perioada de inducție (60-90 de zile)?

Candidații cu adevărat interesați vor să se integreze din fugă. Nu vor să petreacă săptămâni sau luni „cunoscând organizația”. Doresc să facă o diferență imediat. În plus, ei vor să știe cum vor fi evaluați, deci cu siguranță vor vrea să înțeleagă obiectivele și așteptările.

2. Care sunt atributele comune ale celor mai buni angajați ai dumneavoastră?

Candidații excelenți doresc, de asemenea, să fie angajați excelenți pe termen lung. Fiecare organizație este diferită, așa cum sunt și calitățile-cheie ale performerilor în aceste organizații.

Poate top-performerii lucrează ore târzii. Sau poate flexibilitatea și creativitatea sunt mult mai importante decât urmărirea unor proceduri rigide. Sau poate că descoperirea unor noi clienți în piețe emergente este mai importantă decât construirea de relații pe termen lung cu clienții deja existenți.

Oricare ar fi răspunsul, candidații vor să afle răspunsul pentru vor să știe dacă se potrivesc în organizație, iar dacă da, ce trebuie să facă pentru a deveni top performer.

3. Care sunt lucrurile care conduc compania către rezultate?

Angajații sunt investiții și fiecare angajat ar trebui să genereze un bilanț pozitiv asupra salariului său. (În caz contrar, de ce ar mai fi pe statul de plată?) În fiecare loc de muncă, unele activități fac o diferență mai mare decât altele. Îți dorești ca echipa de resurse umane să acopere locurile vacante rămase libere, dar ceea ce îți dorești cu adevărat este ca HR-ul să găsească candidații potriviți, deoarece lucrul acesta va duce la o retenție ridicată, costuri reduse cu trainingul și o mai bună productivitate generală.

Vă doriți ca tehnicienii dumneavoastră să realizeze reparații eficiente, dar lucrul de care aveți cu adevărat nevoie este ca acei tehnicieni să identifice modalități de rezolva problemele și de a oferi beneficii suplimentare, generând astfel, vânzări suplimentare. Candidații potriviți vor să știe ce face cu adevărat diferența pentru compania pentru care sunt intervievați, deoarece știu că a ajuta compania să reușească în atingerea obiectivelor propuse înseamnă că și ei vor reuși, de asemenea, pe mai multe niveluri.

4. Cu ce se ocupă angajații în timpul liber?

Angajații fericiți fac ceea ce le place și le plac oamenii cu care se înconjoară atunci când fac lucruri care le plac. De acord, asta este o întrebare dificilă. Cu excepția cazului în care compania este foarte mică, intervievatorul nu poate vorbi decât la modul general. Chiar și așa, candidații potriviți vor să se asigure că au o șansă rezonabilă în a se potrivi cu cultura organizațională, deoarece mai tot timpul, ceea ce un intervievator consideră a fi un posibil viitor angajat, există și alte variante.

5. Cum aveți de gând să gestionați…?

Fiecare afacere se confruntă la un moment dat cu o provocare majoră: schimbări tehnologice, competitori care intră pe piață, trenduri economice schimbătoare. Arareori există o plasă de protecție pentru o afacere mică.

Fiecare afacere se confruntă cu o provocare majoră: schimbările tehnologice, competitori care intră pe piață, trenduri economice în schimbare, arareori există un șanț care să protejeze o afacere mică.

Deci, în timp ce un candidat poate vedea compania ca o trambulină, tot speră la creștere economică și progres. Iar dacă în cele din urmă decide să părăsească compania, dorește să fie în termenii lor și nu pentru că organizația a fost nevoită să-ți oprească activitatea.

Să zicem că particip la un interviu pentru o firmă de construcții, iar un competitor își deschide birourile la nici un km distanță. Cum gestionezi, tu, ca angajator, noua situație de criză apărută? Sau cum o să-ți motivezi angajații să lucreze în continuare pentru tine dacă noul concurent oferă salarii mai mari?

Candidatul potrivit nu vrea doar să știe ce crezi tu, vrea să știe ce plănuiești să faci pe viitor și unde s-ar potrivi el în planurile tale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s