Healthy Friday: la ce sunt buni castraveții


1. Castraveții conțin cele mai multe vitamine de care ai nevoie zi de zi: vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

2. Sunt foarte buni pentru o gustare în miezul zilei: renunță la sucurile cu cafeină în schimbul unui castravete, deoarece reprezintă o sursă excelentă de vitamine B și carbohidrați, ce asigură energia pentru ore întregi. Feliază-l și adaugă-l în sticla ta de apă pentru o senzație răcoritoare.

3. Dacă freci o felie de castravete pe suprafața oglinzii din baie după duș, va elimina aburul și senzația de ceață, pe care le va înlocui cu un parfum discret, liniștitor, de spa.

4. Pune câteva felii de castravete într-o tigaie de aluminiu și grădina ta nu va mai suferi din cauza dăunătorilor toată vara. Enzimele din castravete reacționează cu aluminiul și produc un miros nedetectabil de nasul uman, dar care deranjează gânganiile, alungându-le din zonă.

5. Cauți un mod rapid și ușor de a elimina celulita înainte de a te duce la piscină? Freacă o felie sau două de castravete de-a lungul zonei cu probleme; fito-enzima din castravete provoacă întărirea colagenului din piele, reducând vizibil celulita și îmbunătățind aspectul general al pielii. Pe același principiu funcționează foarte bine și împotriva ridurilor.

6. Vrei să eviți o mahmureală sau o durere de cap îngrozitoare? Mănâncă un castravete potrivit înainte de a te duce la culcare și te vei trezi odihnit și fără dureri. Castraveții conțin suficient zahăr, vitamine B și electroliți pentru a reface substanțele nutritive esențiale pe care organismul le-a pierdut, păstrând totul în echilibru, evitând atât mahmurelile, cât și durerile de cap.

7. Cauți să te împotrivești poftelor de după-amiază care-ți rod stomacul pe interior? Castraveții au fost folosiți, timp de secole, de vânători, vânzători și exploratori pentru a contracara foamea.

8. Te grăbești la o întâlnire sau la un interviu și îți dai seama că nu ai cu ce să-ți lustruiești pantofii? Freacă un castravete proaspăt tăiat peste pielea pantofului, enzimele acestuia nu numai că vor oferi o strălucire rapidă și de durată, dar vor respinge și îmbibarea cu apă.

9. Îți scârțâie balamalele? Freacă o felie de castravete peste balama și gata scârțâitul!

10. Stresată și nu ai timp de un masaj, tratament cosmetic sau o vizită la spa? Taie un castravete întreg și adaugă-l într-o oală cu apă clocotită, enzimele și substanțele nutritive din castravete vor reacționa cu apa fierbinte și vor elibera un abur cu miros plăcut, relaxant, despre care s-a demonstrat că reduce stresul la care sunt supuse proaspetele mămici, precum și studenții aflați în sesiune.

11. Doar ce ai terminat un prânz de afaceri și ți-ai dat seama că ți s-a terminat guma de mestecat sau tic-tac-ul? Ia o felie de castravete și lipește-o de cerul gurii pentru 30 de secunde, (mereu) enzimele pe care acesta le conține vor ucide bacteriile responsabile de cauzarea respirației urât mirositoare.

12. Cauți o modalitate ecologică de a-ti curăța robinetele, chiuveta sau tacâmurile din oțel inoxidabil? Frecați un castravete de suprafața pe care doriți să o curățați, nu numai că va elimina petele strânse în ani și o va face din nou să strălucească, dar nici nu va lăsa urme și nici nu îți va afecta degetele și unghiile în timp ce faci curat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s