Healthy Friday: 8 reguli pentru a mânca sănătos la restaurant


1. Cere meniul pentru diete, diabetici sau detoxifiere. Nu toate restaurantele au un astfel de meniu, dar un număr tot mai mare de lanțuri de restaurante promovează alternative sănătoase fără o prea mare căutare.

2. Ia-ți jumătate din cină acasă. Cina este servită în porții din ce în ce mai mari în majoritatea restaurantelor. Uneori, felul de mâncare servit nu va fi nesănătos, dar mărimea porției va fi. Pentru a evita supraalimentarea, poți cere pur și simplu chelnerului să-ți împacheteze jumătate din porție pentru a o lua acasă, ca tu să o mănânci a doua zi, la prânz.

3. Treci pe grătar. O modalitate de a mânca inteligent este aceea de a opta pentru mâncăruri preparate la grătar în locul celor prăjite. Alimentele prăjite au o grămadă de calorii și grăsimi suplimentare. Carnea de pui sau de pește, pregătită la grătar, reprezintă o alegere mai bună, deoarece carnea albă este, de asemenea, bogată în proteine slabe.

aperitive4. Evită băutul de calorii în plus. Consumul de băuturi carbogazoase sau alcoolice când ești în oraș poate adăuga calorii destul de repede. Alege apa ca o alternativă și nu-ți vei mai face griji decât cu privire la conținutul de calorii din mâncare.

5. Nu uita de salată. Poți alege o salată ca felul principal de mâncare dacă vreți să mâncați inteligent. Vei descoperi, probabil, că există salate ca fel independent de mâncare, pe lângă felurile de mâncare consacrate sau salatele cu rol de garnitură. Multe dintre acestea conțin o mai mare varietate de legume sau cărnuri, precum puiul. Roagă chelnerul să-ți servească dressingul de salată într-un recipient separat mai degraba decât pe salată. Asta înseamnă că depinde numai de tine cantitatea de dressing care ajunge în salată. Când vine vorba de dressing, un pic mai mult poate însemna de fapt foarte mult. Sfat: evită sosurile cremoase. Toată grăsimea se ascunde în ele.

6. Aperitivele pot înlocui felurile de mâncare principale. Dacă restaurantul servește aperitive gustoase, poți comanda unul ca fel de mâncare principal. În cazul în care nu reprezintă suficientă hrană, poți comanda al doilea aperitiv. De multe ori, două aperitive pot însemna un mai mic volum de mâncare decât un singur fel principal.

7. Alege sosurile sănătoase. Devino conștient de modul în care se prepară sosul pentru felul de mâncare pe care te pregătești să-l comanzi. Cu alte cuvinte, cercetează înainte. Dacă pleci de acasă setat pe mâncarea italiană, poți opta pentru un sos pe bază de tomate. Un astfel de sos, care complimenteaza felul de mâncare, poate fi o opțiune mai benefică decât un sos cremos, cu gust bogat, dar la fel de bogat în calorii. Același sfat trebuie urmat și în alegerea supelor: evită-le pe cele cremoase sau care conțin smântână, dacă este posibil.

8. Include fructe și legume. Dacă fructele și legumele sunt o parte importantă a dietei tale atunci când te afli acasă, ar trebui să ai grijă să le incluzi și în meniul pe care îl alegi când te afli la restaurant. Legumele fierte pot fi o garnitură excelentă, iar fructele ar putea fi comandate în loc de desert.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s