Cele mai spinoase cele 50 de întrebări la un interviu: descrie o situație în care a trebuit să finalizezi mai multe sarcini până la sfârșitul zilei, în condițiile în care nu exista nici o posibilitate de a le termina


Interviurile sunt precum o sesiune foarte intensă de speed dating. Persoanele aflate de cealaltă parte a mesei trebuie să te cunoască foarte bine într-un timp foarte scurt. Pentru multe companii, să vorbești despre ce scrie în cv-ul tău și despre ce ai făcut înainte nu este de ajuns. Ei au nevoie să știe cum te vei comporta la locul de muncă, cum vei reacționa la anumite situații. Pentru a ajunge la rădăcina problemei, se va folosi interviul comportamental. Trebuie să înveți să răspunzi la întrebările interviului comportamental înainte de a participa la următorul interviu pentru un nou loc de muncă.

Această întrebare, care îți cere să descrii modul în care te-ai descurcat într-o situație cu „prea multe de făcut și prea puțin timp” este o întrebare clasică a interviului comportamental. Cine nu a avut de a face cu o astfel de zi la locul de muncă?

Nu trebuie să te pierzi în detalii aici, ceea ce vor ei să afle este modul modul în care gândești. Cum abordezi problemele? Ce instrumente sau strategii folosești pentru a interpreta și a rezolva provocările de zi cu zi la locul de muncă?

Cu această întrebare, totul se reduce la prioritizare: cum îți prioritizezi sarcinile? Poți să-ți prioritizezi sarcinile? Intervievatorii nu-și doresc pe cineva care să se prăbușească într-o moviliță cu nevoi de a merge la terapie sau care să explodeze de furie din cauza problemei. Iar ei își vor primi răspunsul în funcție de ceea ce alegi tu să răspunzi. Un răspuns greșit ar putea suna astfel: „Mă aștept ca șeful meu să-mi dea un volum de muncă rezonabil și să recunoască faptul că nu toate sarcinile se pot finaliza”. Un alt răspuns greșit ar fi: „Aș rămâne peste program până aș termina totul, indiferent cât de târziu aș termina.” La suprafață poate sună bine, dar în realitate nu spune nimic despre capacitatea ta de a gândi singur, de a analiza situația și de a implementa o soluție rezonabilă. Asta este ceea ce vor să știe.

Deci plimbă-i prin procesul tău de gândire când prioritizezi: chiar toate aceste sarcini trebuie terminate astăzi? Chiar dacă ai avea 25 de sarcini de finalizat într-o zi, poate că persoana care le vrea efectuate nu are nevoie de toate, imediat. Poate că au nevoie doar de 5 sau 10 în următoarele câteva zile, deci pe acelea trebuie să te concentrezi prima dată.

Sau poate, în funcția în care te afli poți delega aceste sarcini către alte persoane. Când le vei povesti intervievatorilor despre cum ai făcut asta, ei vor arunca o privire și asupra stilului tău de management, de asemenea.

O mulțime de oameni preiau sarcini, dar niciodată nu se gândesc când ar trebui de fapt finalizată acea sarcină. Ei doar se uită la listă și și-o însușesc în întregime. Aceasta nu e o gândire strategică. Arată-le abilitățile tale de a gândi strategic și vei părea foarte impresionant la interviu.

Acest articol are la bază cartea de business a lui Peggy McKee – How to Answer Interview Questions: 50 Tough Questions That Could Kill Your Interview Chances–Answered!

Reclame

2 gânduri despre ”Cele mai spinoase cele 50 de întrebări la un interviu: descrie o situație în care a trebuit să finalizezi mai multe sarcini până la sfârșitul zilei, în condițiile în care nu exista nici o posibilitate de a le termina

    • pisicu' zice:

      Din experienta iti spun ca interviurile din AIESEC sunt cam floare la ureche in comparatie cu cele de la companii. Preferata mea din toate timpurile: ‘Spune-mi, te rog, ce ai facut tu ieri?’ Ai fi surprinsa cati se blocheaza la intrebarea asta 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s