Cele mai spinoase cele 50 de întrebări la un interviu: descrie un moment în care volumul de muncă ți-a depășit limitele și povestește cum te-ai descurcat


Să-ți ceară să descrii situații dificile (și să-ți împărtășești reacțiile avute) este una dintre tacticile preferate ale intervievatorilor. Se numește interviu comportamental. Întrebările din timpul interviurilor comportamentale depășesc cu mult limitele abilităților și calificărilor voastre și trimit la inima problemei: „cum te vei comporta odată ce te vei angaja?” Comportamentul trecut prezice comportamentul viitor mai bine decât orice altceva.

Trebuie să fii în măsură să vorbești despre astfel de probleme în timpul unui interviu, deoarece intervievatorii vor să știe dacă ai de gând să o iei razna când firma lor va trece prin momente dificile. Toată lumea trece în cele din urmă printr-un moment dificil. Contabilii au tendința să fie depășiți de situație în luna martie, iar firmele din retail în perioada Crăciunului. Dar chiar și locurile de muncă fără un aspect sezonier pot întâmpina momente când volumele de muncă pot deveni stresante.

Descriind un moment în care volumul tău de muncă a depășit așteptările și modul în care ai gestionat situația oferă o perspectivă asupra modului în care abordezi problemele de zi cu zi.

Intervievatorii doresc să știe cum gestionezi schimbarea volumului de muncă. Te poți adapta? Practic, ei vor să le arăți instrumentul sau procesul pe care l-ai folosi pentru a gestiona acea situație. Deci, îii plimbi prin ea. Ar trebui să spui ceva de genul, „Cu toții avem momente când volumele noastre de muncă devin mai grele decât sunt în mod normal. Am constatat că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să arunci o privire peste ce ai de făcut și să-ți prioritizezi sarcinile. Am descoperit că nu toate sarcinile trebuie finalizate imediat. Unele lucruri sunt mult mai critice decât altele, iar în timpuri critice trebuie să fii capabil să prioritizezi.

Și apoi le spui o scurtă poveste care să reflecte experiența ta în prioritizarea sarcinilor în situații de stres major (folosește tehnica STAR).

Sau ai putea să le spui ceva, precum: „În aceste situații, gestionez volumul de muncă prin prioritizarea sarcinilor critice. Apoi discut cu superiorul meu pentru a vedea dacă există o nevoie de a ajuta la prioritizare, din punctul lui de vedere, și apoi execut. Doar folosind această metodă mă ajută să mă simt mai puțin stresat și mai mult în control„.

Apoi le spui o poveste despre oferirea de asistență șefului tău când a întâmpinat o sarcină critică.

Cred că oricare dintre aceste răspunsuri este mult mai bun decât „am rămas peste program până am terminat treaba”. Mulți candidați oferă un răspuns care se concentrează pe lungile ore lucrate în cadrul unui proiect, deoarece își doresc ca angajatorul să realizeze că muncesc din greu, dar este mult mai important pentru acel angajator să știe că poți lucra inteligent.

Nu spun să nu vorbiți despre cum reușiți să duceți lucrurile la bun sfârșit. Desigur, trebuie să vorbiți despre asta, precum și despre dedicarea pe care o investiți în a finaliza o sarcină, dar încercați să-i purtați prin procesul de gândire despre cum abordați o problemă și cum o analizați critic, pentru a ajunge la deciziile importante de care vor beneficia compania. Te va ajuta să ieși în evidență și să-ți impresionezi viitorul șef.

Acest articol are la bază cartea de business a lui Peggy McKee – How to Answer Interview Questions: 50 Tough Questions That Could Kill Your Interview Chances–Answered!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s