Cele mai spinoase 50 de întrebări la un interviu: Eşti supracalificat pentru acest job?


Dacă ți se adresează această întrebare la un interviu, s-ar putea să devii brusc frustrat – în special dacă ai trecut de pragul de 45 de ani și presupui că acesta este felul lor de a-ți spune că ești prea bătrân. Dar companiile care se confruntă cu probleme de angajare chiar nu doresc să facă o greșeală. Nu vor să investească timp şi bani pentru a angaja pe cineva care va pleca de îndată ce va primi o ofertă de job mai bine plătit. Cei mai mulţi oameni vor să urce scara profesională şi să câştige mai mulţi bani, aşa că de ce nu ai face-o şi tu?

Aşa că atunci când vi se adresează întrebarea dacă aveţi prea multă experienţă, gândiţi-vă la întrebarea din spatele întrebării. Ceea ce întreabă ei cu adevărat este: te vei plictisi? Este aceasta într-adevăr poziţia potrivită pentru tine? Vei fi mulţumit aici? Detaliază un pic mai mult şi vei avea: Eşti omul potrivit pentru acest job? Răspunde la această întrebare. Ei vor să-i ajutaţi să se simtă bine cu privire la angajarea ta.

Poţi face acest lucru cu răspunsul pe care îl dai şi crede-mă, ei te ascultă. Ei ştiu că pot învăţa multe despre tine din ceea ce alegi tu să răspunzi.

Iată câteva sugestii:

„S-ar putea să fiu supracalificat, dar nu ar fi asta minunat pentru dumneavoastră? Pentru că atunci aţi avea pe cineva care ar fi mai mult decât pregătit să aibă rezultate în (*introduce aici domeniul de activitate*), cineva care a mai făcut asta înainte, care înţelege de ce este nevoie pentru a avea succes şi o poate face din nou.”

Aminteşte-ţi, intervievatorii au nevoie să cunoască răspunsul la aceste 4 întrebări nerostite: înţelegi jobul? Poţi face treaba? Vei face treaba? Reprezinţi un risc pentru angajarea continuă?

Sau le poţi spune: „Adevărul este că sunt supracalificat pentru acest job. Dar mi se pare minunat din cauza a X, Y şi Z.”, X, Y şi Z fiind propriile tale motive pentru care ţi se potriveşte acest job (altele decât banii sau responsabilităţile sau posibilitatea de avansare). Şi ar putea fi orice. Trebuie să le spui de ce sunt perfecţi pentru tine, deoarece nu pot înţelege întotdeauna de unii singuri şi vor sfârşi prin a face presupuneri despre tine. Nu poţi crede că te vor evalua la adevărata ta valoare dintr-un simplu interviu. Acest interviu reprezintă un risc mare pentru compania pe care o reprezintă şi nu vor să facă vreo greşeală. Ajută-i, deci, să vadă de ce eşti cel mai potrivit.

Acest articol are la bază cartea de business a lui Peggy McKee – How to Answer Interview Questions: 50 Tough Questions That Could Kill Your Interview Chances–Answered!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s