Ameninţarea nr.1 împotriva femeilor


Hello, lovelies! Am revenit în blogosferă şi cum altfel să-mi fac intrarea, dacă nu într-un mod triumfal, cu un articol cu greutate?

Surfând pe net zilele trecute, am descoperit ceva extrem de amuzant. Un calup dintr-un stand up difuzat pe HBO, care punea întrebarea „de ce se mai întâlnesc femeile cu bărbaţi, mai ales când ştiu că aceştia reprezintă principala ameninţare împotriva lor?” Mi-am zis, funnieh, hai să râd.  Apoi am realizat că nu există nici un argument solid în spatele afirmaţiilor lui Louis C.K., comedianul în cauză.

Sursa: aici

Şi apoi a dat curiozitatea în mine, ca într-o pisică venerabilă ce sunt. Şi am găsit acest articol, reprodus mai mult sau mai puţin integral mai jos.

La un simplu search pe Google, „cauza principală a rănirii femeilor” va returna ca rezultate o sumedenie de site-uri privind violenţa domestică împotriva femeilor, unde se prezintă ca „adevăr” (general valabil, desigur) faptul că bărbaţii sunt principala cauză a rănirii femeilor, acest lucru fiind repetat încontinuu.

Departe de a fi, însă, adevărat! La nivel global, principala ameninţare a integrităţii corporale a femeii este traficul. Maşinile sunt mult mai periculoase decât bărbaţii. Pe locul al doilea se află căzăturile. Da, chiar şi scările sunt mult mai periculoase decât bărbaţii.

Totuşi, hai să ne uităm mai atent la societatea occidentală. Poate sunt doar bărbaţii americani, canadieni, britanici sau australieni care poartă pe umerii lor toată vina. Numai în Canada, principalele trei cauze de rănire a femeilor sunt cauzate de trafix, căzături şi auto-vătămare. Rezumatul pe grupe de vârstă şi sex înfăţişează următoarele aspecte:

  • în ultimul an: atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, principalele cauze de spitalizare au reprezentat-o căzăturile (pe primul loc), apoi atacurile.
  • în ultimii 4 ani: atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, spitalizarea a fost necesară din cauza căzăturilor, apoi a otrăvirii.
  • în ultimii 5 până la 9 ani: atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, s-a realizat spitalizarea în urma căzăturilor şi a loviturilor.
  • în ultimii 10 până la 14 ani: principala cauză de spitalizare, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, au fost căzăturile, apoi, pe locul al doilea, loviturile (în cazul bărbaţilor) şi auto-vătămarea intenţionată (în cazul femeilor).
  • în ultimii 15 până la 19 ani: în rândul bărbaţilor, căzăturile au reprezentat principala cauză a sptalizării, urmată de coliziunile din trafic. Pentru femei, principala cauză a spitalizării a reprezentat-o auto-vătămarea intenţionată, urmată de coliziunile din trafic.
  • în ultimii 20 pana la 24 de ani: pentru bărbaţi, loviturile au fost principala cauză a spitalizării, urmată de căzături, iar pentru femei, auto-vătămarea intenţionată, urmată de căzături.

În Australia? Aceeaşi poveste: căderi accidentale şi accidente de maşină. În Marea Britanie? Accidente rutiere şi căderi. Şi încă o bucată de informaţie interesantă: în Statele Unite, se pare că cele mai răspândite leziuni sunt cele cauzate de boală, după căderile accidentale şi accidentele rutiere. Ce reprezintă leziunile cauzate de boală? Acestea reprezintă leziunile cauzate de neatenţia unui medic sau a unui chirurg sau prin tratament medicamentos neadecvat sau a unui diagnostic greşit.

Atunci de ce cineva atât de cunoscut precum Louis C.K. poate împroşca în direcţia bărbaţilor o idee atât de nebunească încât poate fi uşor demonstrată a fi falsă, iar apoi să fie şi aplaudat pentru ea? Bărbaţii sunt principala cauză a rănirii femeilor? Cea mai mare ameninţare a lor? Sursa haosului total? (bine, cu asta cred că sunt oarecum de acord… 😀 ) Femeile sunt pur şi simplu de aplaudat pentru că au curajul de a se afla în compania unui bărbat ce reprezintă o ameninţare cumplită la securitatea lor personală?

Noi, femeile, avem mai multe şanse să ne rănim când conducem spre întâlnire sau când alergăm pe scări în jos decât din cauza oricăror altor factori de risc combinaţi.

Situaţia aceasta nefericită a luat proporţii deja. Nu există nici un alt cuvânt pentru ceea ce Louis C.K. şi persoanele care s-au amuzat pe seama cuvintelor sale au generat, decât misandrie. O ură şi frică explicite de bărbaţi.

Bărbaţii nu sunt principala cauză a rănirii şi ameninţării femeilor. Nici măcar nu se apropie. Louis şi ceilalţi ca el pot spune astfel de lucruri cu lejeritate deoarece cuvintele lor se încadrează cu uşurinţă într-un trecut cultural în care bărbaţii sunt portretizaţi drept periculoşi şi violenţi şi sunt consideraţi o ameninţare ce trebuie înfrânată şi dispersată. Pentru a face lumea un loc mai bun pentru femei, bărbaţii trebuie neutralizaţi şi dezarmaţi.

Persoane precum Louis C.K. se folosesc de oportunitatea aceasta de a face propaganda pentru a putea convinge oameni normali şi raţionali că cea mai mare ameninţare la adresa femeilor o reprezintă bărbaţii. Maşinile sunt cele mai mari ameninţări la adresa integrităţii corporale, fie că eşti femeie sau bărbat, urmate de scări.

Nu e de mirare că Louis C.K. este lăudat de feministe şi, într-o oarecare măsură, acesta este un lucru bun. Fisurile din curentul feminismului s-au transformat în canioane, dezvăluind adevăratul F din spatele cuvântului cu F: feminismul s-a transformat în fascism. Fasciştii americani sunt cel mai uşor de recunoscut prin pervertirea deliberată a adevărului şi realităţii. Publicaţiile şi propaganda lor cultivă cu atenţie fiecare fisură a dezbinării, fiecare spărtură în frontul comun împotriva fascismului.

Fascismul şi-a iţit capul urât în cultura occidentală de multe ori, dar niciodată nu a câştigat vreo bătălie., fiind întotdeauna învins. Cu cât feminismul îşi dezvăluie adevărata noua faţă, cea a fascsmului, cu atât mai bine. Nu poţi lupta cu un duşman dacă nu ştii că e un duşman.

Alte linkuri pe aceeaşi temă: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Reclame

Un gând despre ”Ameninţarea nr.1 împotriva femeilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s