Test de inteligenţă emoţională


Vă mai aduceţi aminte acest articol? Ei bine, aceasta este partea a doua, cea în care plonjăm un pic în adâncurile inteligenţei mele emoţionale.

Testul de inteligenţă emoţională

EQ-ul tău este cu mult peste medie. Dacă ai răspuns sincer la toate întrebările, ar trebui să fii foarte mulţumită de rezultatele tale. Cu toate acestea, având un grad înalt de inteligenţă emoţională nu înseamnă că nu există loc pentru îmbunătăţiri. Inteligenţa emoţională este pur şi simplu mult prea importantă pentru a o neglija.

Rezultatul general al testului EQ poate fi împărţit în următoarele componente:

Conştiinţă de sine: 100

Ai un grad de conştientizare a emoţiilor relativ ridicat, dar există loc de îmbunătăţiri.

În primul rând, foarte rar ai emoţii negative fără să le observi. De asemenea, poţi înţelege anumite situaţii sau persoane trecând peste aparenţe. Cu toate acestea, există loc de mai bine. În al doilea rând, eşti conştientă de gândurile tale şi de modul în care vorbeşti cu tine însăţi; cu toate acestea, poţi avea gânduri negative pentru o anumită perioadă de timp fără ca tu să le poţi observa. În al treilea rând, îţi conştientizezi cu uşurinţă punctele forte şi cele slabe.

Nivelul de auto-control: 115

Tu nu eşti sclavul emoţiilor tale. Chiar şi atunci când te confrunţi cu emoţii negative eşti în măsură să le controlezi. De asemenea, eşti capabilă adesea de a schimba în mod activ emoţiile. Aceasta reprezintă o abilitate importantă, aşa că ar trebui să încerci să o dezvolţi. Poţi schimba emoţiile prin schimbarea modului de concentrare mentală sau a fiziologiei. Atunci când te confrunţi cu provocări sau adversari, prezinţi un nivel destul de bun de optimism şi încredere.

Auto-motivare: 106

De obicei îţi controlezi nevoile personale pentru a îndeplini obiectivele pe termen lung. Eşti gata să aplici astăzi pentru recompensa de mâine şi să lucrezi mult pentru a atinge obiectivele de care vorbeam mai devreme. Această trăsătură dovedeşte că eşti conştiincios şi că ceilalţi pot conta pe tine atunci când îţi iei un angajament.

Conştientizare socială: 119

Abilitatea ta de a înţelege alţi oameni este peste medie şi nu întâmpini dificultăţi în a şti ce cred sau simt alţi oameni. Îţi poţi da seama în mod normal de motivaţia din spatele deciziilor şi acţiunilor altor oameni. În plus, ai o bună înţelegere a dinamicii grupurilor şi instituţiilor sociale

Controlul relaţiilor: 122  

Cel mai adesea eşti capabilă de a-ţi exprima emoţiile puternice într-un mod sănătos, dar uneori îţi restricţionezi exprimarea acestora. Acest lucru poate fi bun în anumite situaţii şi poţi demonstra un nivel ridicat de autocontrol. Oricum, pe termen lung, trebuie să ai grijă să nu internalizezi emoţiile puternice. Suprimarea acestora poate avea consecinţe negative pentru sănătatea ta.

Exprimarea emoţiilor este fundamentală pentru orice relaţie umană. De fapt, exprimarea emoţiilor este o trăsătură care te face să pari „uman” pentru alţii. Dacă nu îţi exprimi sentimentele, ai putea fi în imposibilitatea de a forma relaţii profunde şi de durată pentru că alţii te percep a fi rece.

Abilităţile de comunicare sunt foarte bune. Cel mai adesea eşti capabil să-ţi adaptezi capacităţile de comunicare în diverse situaţii. Folosindu-te de abilităţile de comunicare reuşeşti să-ţi atingi obiectivele şi să construieşti relaţii.

Sfat

Inteligenţa emoţională nu este ceva cu care te naşti, ci se dezvoltă prin educaţie şi experienţă. Este mult mai uşor să-ţi dezvolţi inteligenţa emoţională decât să-ţi măreşti valoarea IQ-ului sau să-ţi schimbi personalitatea. Potrivit rezultatelor testului, următoarele sfaturi mă pot ajuta să fac ceva îmbunătăţiri.

Cum poţi să conştientizezi acest lucru la un nivel mai ridicat?

Notează toate situaţiile sau persoanele care te-au determinat să ai emoţii negative în ultima lună. În viitor poţi recunoaşte ameninţarea acestor emoţii şi le poţi opri înainte de a deveni negative.

Cum le elimini?

Determină, în avans, modul în care doreşti să reacţionezi atunci când apar aceste conflicte emoţionale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s