Trupuri calde


Aseară mi-am făcut timp pentru două din cele mai plăcute activităţi ale mele: să văd un film (Warm Bodies) şi să scriu despre el pe blog (articolul acesta).

E informaţie de interes general faptul că ador filmele horror, iar nişa celor cu tema zombie apocalypse ocupă un loc special în inima mea – The Walking Dead is all the rage now -, astfel încât urmărirea lui Warm Bodies şi cronica ce a urmat au fost întâmplări la fel de naturale precum băutul apei.

Cu ce se deosebeşte Warm Bodies de celelalte filme cu zombie? Povestea de bazează în mod vag pe opera lui W. Shakespeare, „Romeo şi Julieta”. Pe de o parte avem oamenii, supravieţuitorii, conduşi de Grigio (John Malkovich), a cărui fiică, Julie, este încolţită de Cadavre, dar salvată de zombiul R. R este interpretat de Nicholas Hoult, mucalitul Marcus din „About a boy” sau Tony din „Skins”, versiunea britanică, pe când Julie este jucată de către Teresa Palmer (superficiala Violet din „Bedtime Stories” – un film marca Adam Sandler care mi-a plăcut, sau Number 6 din „I am number four”).

warm-bodies-poster-teresa-palmer-404x600Warm Bodies nu este unul din acele filme pe care le vezi în fiecare zi. Este o comedie romantică cu accente horror şi vă garantez că vor fi şi momente când inima vi se va urca în gât. Nu aflăm care este motivul pentru care omenirea a fost afectată de virusul zombilitic, dar ştim că Grigio coordonează forţele armate şi organizează populaţia rămasă într-o aşezare fortificată, aflată în spatele unui zid menit să ţină la depărtare hoardele de zombie. Dintr-o astfel de hoardă ajungem să-l cunoaştem pe Romeo al nostru, căruia nu-i place viaţa pe care o duce. Nu-i face nici o plăcere să ucidă şi să se hrănească cu creierele victimelor sale, ale căror amintiri şi le însuşeşte astfel. El caută apropierea, fie că se află în persoana prietenului său zombie, cu care schimbă cuvinte precum înfometat sau oraş, fie că experimentează dragostea la prima muşcătură cu Julie, lucru dovedit prin expresii faciale extrem de bogate pentru un zombie (care nu clipeşte niciodată, apropo) sau prin monoloage interioare spirituale.

Întâlnirea cu obiectul dorinţei sale are loc în timpul unei ambuscade, cu victime de ambele părţi. R o vede şi decide să o protejeze de prietenii săi morţi, salvând-o astfel de la o moarte violentă. O convinge să rămână în siguranţă pentru câteva zile în locuinţa lui, timp pe care îl foloseşte pentru a se apropia de ea. Da, zombiul nostru cade în mrejele dragostei, iubire ce trezeşte ceva în protagonistul nostru, iar dintr-un trup rece şi palid, R începe o transformare către fericire şi o nouă viaţă.

Ştiu că veţi spune că Warm Bodies este doar un alt film cu zombie (doar ştim cu toţii că în ultima vreme genul acesta a prins avânt şi orice producător/regizor care vrea să-şi facă un nume încearcă să reinventeze interpretarea pe care o dăm apocalipsei de zombie), dar această peliculă e cu siguranţă diferită. Pe toată durata vizionării am exclamat către Dana, care mă bruia făcând nu ştiu ce exact prin cameră, genial, superb sau trebuie să te uiţi la filmul ăsta! Originalitatea lui constă în faptul că păstrează caracteristicile personajelor „negative” pe care le ştiam deja din producţii precum The Walking Dead, comediile romantice Zombieland sau Shaun of the Dead sau epica serie a lui George Romero, „… of the Dead”, dar aduce în prim plan viziunea celor aflaţi dincolo de calitatea de vii. Şi poate că odată cu aventura prin care trece R şi inimile voastre vor decide să dea o şansă acestei nişe a genului horror 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s