Restabilirea încrederii în umanitate… sau nu


În ciuda divoşeniei mele evidente, să ştiţi că sunt totuşi o creatură a rutinei. Îmi plac serialele mele, cărţile abandonate în sala de baie, jocurile stupide pe Facebook, să-mi văd prietenul în fiecare zi. Şi să merg la mall. Cu toată experienţa neplăcută de care vă povesteam săptămâna trecută, am continuat să merg la mall. Singură sau însoţită, la orele prânzului sau pe seară, la cafea, cumpărături sau colindat de magazine.

Am încercat să nu fiu paranoică şi să întorc privirea peste umăr la fiecare pas, dar dacă nu aş fi făcut-o, aş fi ratat surpriza săptămânii. O mămică cu băieţelul ei se aflau la cumpărături. Şi nu orice mămică cu orice băieţel; în timp ce ea colinda magazinele, puştiul ei o aştepta cuminte pe băncă, cu plasele lângă el, citind o carte. Nu se ţinea de fustele ei, nu ţipa, nu dobora hainele de pe umeraşe, pur şi simplu se lăsase absorbit în lumea cărţii. Mi-a venit să mă duc la el să-i ciufulesc părul şi să-l întreb ce citeşte, dar nu am vrut să sperii copilul sau, mai rău, pe mamă.

Să-l văd astfel, aplecat peste carte, practic mângâiând fiecare pagină atunci când o întorcea, mi-a dat încredere că şi copilul meu, atunci când şi dacă voi avea unul, o să iubească cititul aproape la fel de mult precum mama lui.

Şi cu starea asta de bine am plecat acasă. Era ultima zi din excursia părinţilor mei în Muntenegru, iar prin casă era vraişte, ca după fiecare weekend singură. Am spălat vasele, am făcut curat şi am coborât să duc gunoiul. Luni a fost una din acele zile călduroase pe care aproape le-ai confunda cu începutul toamnei dacă nu te-ai uita mai atent în calendar. Prin parcare, linişte. Iar apoi, pe măsură ce mă apropiam de ghena de gunoi, un puşti, îmbrăcat în haine de joacă, cu o minge de fotbal sub talpa piciorului, sprijinea o maşină.

Mi-am zis „Ok, ziua asta merge din ce în ce mai bine pentru tinerele speranţe„. Apoi ochii mi-au căzut pe tableta pe care o ţinea în mână . Am trecut pe lângă el. Naviga pe Facebook. Deci nu, în nici un caz. Cu o singură floare nu se face primăvară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s