Test de personalitate


Pisicu’ has been naughty 😀

Am descoperit un site (relativ gratuit) unde îţi poţi face o serie de teste de personalitate, pe modelul celor pe care le veţi vedea mai jos. Doritorii/curioşii sunt rugaţi să scrie la adresa miorlaieli.nocturne @ gmail.com pentru a obţine adresa site-ului respectiv (no free ad here 😀 ).

Deci, să purcedem în marea călătorie reprezentată de către personalitatea mea mirobolantă 😛

Testul de inteligenţă

În conformitate cu acest test eşti foarte inteligent. Un IQ de 100 reprezintă media. Cei mai mulţi oameni se situează undeva între 90 şi 100. Indivizii cu scor în gama 115 – 125 sunt definiţi drept „minţi luminoase” şi sunt consideraţi chiar talentaţi. Putem spune cu certitudine că eşti mai inteligent decât 85% din populaţie.

Rezultatele IQ-ului verbal

Rezultatele demonstrează că ai răspuns corect la 5 din 5 întrebări verbale.

Inteligenţa verbal – lingvistică

Această categorie de întrebări se referă la cuvinte, rostite sau scrise. Oamenii cu inteligenţă verbal-lingvistică ridicată se vor exprima mai uşor. Acest tip de inteligenţă este bun la citire, scriere, povestire sau pentru memorarea cuvintelor sau a datelor. Oamenii cu acest tip de inteligenţă tind să înveţe cel mai bine citind, luând notiţe, ascultând prelegeri, participând la discuţii şi dezbateri. De asemenea, ei sunt foarte buni în a da explicaţii, ca profesori, la ţinerea de prelegeri sau ca vorbitori.  Ei învaţă foarte uşor limbile străine, au capacitatea de a memora şi de a manipula structuri şi sintaxe. Cele mai potrivite cariere pentru acest tip de oameni sunt cele de  scriitor (:D ), avocat, filosof, jurnalist, politician, poet sau profesor. 

Logica

Această categorie de întrebări se referă la logică, abstracţiuni şi raţionament. Oamenii cu o inteligenţă logică ridicată au o capacitate de deducţie ridicată, sunt buni strategi şi au o gândire logică. Sunt buni în recunoaşterea modelelor abstracte, în cercetarea ştiinţifică sau investigaţii. Această inteligenţă se corelează aproape cu toate celelalte arii ale inteligenţei. Cele mai potrivite cariere pentru acest tip de oameni sunt cele care includ cercetătorii, inginerii şi medicii.

Rezultatele IQ-ului vizual

Rezultatele demonstrează că ai răspuns corect la 6 din 10 întrebări vizuale.

Această categorie de întrebări se referă la viziune şi memorie vizuală. Oamenii cu inteligenţă vizual-spaţială mare sunt de obicei foarte buni la vizualizarea şi manipularea mentală a obiectelor. De asemenea, pot fi foarte buni la rezolvarea puzzle-urilor. Au memorie vizuală şi, de cele mai multe ori, au şi inclinaţie artistică. Cei cu inteligenţă vizual-spaţială au, în general, un simţ bun al direcţiei şi pot avea o bună coordonare mână-ochi.

Rezultatele IQ-ului matematic

Rezultatele demonstrează că ai răspuns corect la 3 din 4 întrebări matematice (wow).

Această categorie de întrebări se referă la matematică şi numere. Se presupune adesea că cei cu acest tip de inteligenţă naturală ajung să aibă rezultate bune în matematică, programare şi alte activităţi de calcul numeric. Abilitatea matematică este puternic corelată cu multe alte tipuri de inteligenţă. Oamenii cu acest tip de inteligenţă pot obţine rezultate foarte bune şi în alte domenii. De obicei, persoanele care înregistrează un punctaj mare la acest tip de inteligenţă sunt organizaţi, dau informaţii precise şi sunt experţi în recunoaşterea modelelor. Foarte adesea, ei sunt ca nişte computere.

Reclame

3 gânduri despre ”Test de personalitate

  1. Victor zice:

    Am facut si eu acum vreo 2 ani niste teste de-astea (un soi de concurs intre colegi), insa nu cred ca sunt prea relevante, cred ca ceea ce conteaza cu adevarat este inteligenta emotionala (EQ), mai degraba decat IQ-ul. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s