Concurs literar: câştigă „Piază rea”


În urmă cu ceva timp, pe vremea studenţiei mele, mama mă certa că nu mă apuc să strâng averi. Şi cum sunt o împiedicată naturală la a face bani, am început să-i cheltuiesc cumpărând cărţi. Beletristică sau de specialitate, nu a trecut luna fără ca eu să nu achiziţionez bucăţică cu bucăţică dintr-o bibliotecă despre care am descoperit mai târziu că reprezenta averea de care vorbea mama.

Anii au trecut şi am mai învăţat încă un lucru. Oricât de talentat ar fi, un scriitor în ascensiune trebuie să citească mult. Talentul înnăscut se cultivă. Şi cum şi eu am fost un tânăr vlăstar în glastra cuiva, aşa vreau să-mi dezvolt şi eu propria-mi pepinieră.

Ce puteţi câştiga? Premiul cel mare constă în cartea „Piază rea” a autoarei suedeze Camilla Läckberg, supranumită şi Agatha Christie a Suediei. Ca să vă suscit imaginaţia, poftiţi de luaţi de mai jos un fragment din interiorul cărţii, pe baza căruia trebuie să construiţi şi voi o mică poveste.

Dacă iubirea faţă de Dumnezeu nu era un lucru minunat şi plăcut, atunci ce altceva ar fi putut fi? La început, aceste lucruri o surprinseră pe Elsa. Femeia venise la el probabil gândindu-se că avea să găsească un ciliciu pentru penitenţi şi un bici. În schimb, a primit o strângere călduroasă de mână şi o privire prietenoasă. Discutaseră atât de mult cu privire la sentimentul ei de vinovăţie, la nevoia sa de a fi pedepsită. De-a lungul anilor, părintele o îndrumase cu blândeţe prin toate conceptele diferite de vinovăţie şi absolvire. Cea mai importantă parte a iertării o reprezenta căinţa. Căinţa adevărată. Lucru pe care Elsa îl avea din abundenţă.

Ce trebuie să faceţi pentru a intra în posesia cărţii?

1. Trebuie să scrieţi o poveste, cu o întindere de maximum 3 pagini de Word, pornind de la (ideea) fragmentul(ui) de mai sus, şi să mi-o trimiteţi la miorlaieli.nocturne@gmail.com până la 1 septembrie 2013.

2. Cele mai bune trei povestiri (din punctul meu de vedere, evident 🙂 ) vor fi publicate în miez de noapte ca şi guest-posturi.

3. Unicul câştigător (dintre autorii celor 3 povestiri publicate pe blog) va fi ales în urma comentariilor fanilor extaziaţi.

În caz contrar, voi decurge la metoda random.org sau, dacă îmi va fi extrem de lene, o să pasez premiul către Dana, că tot a vizitat ea de curând Suedia 😀

So make a kitty happy!

Reclame

Un gând despre ”Concurs literar: câştigă „Piază rea”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s