Tipuri de cititori


Ca un scriitor aflat la început de drum, sunt momente când îmi doresc să mă asigur că lucrurile pe care le scriu chiar transmit ceva cuiva şi nu sunt doar simple forme fără fond. Iar pentru asta trebuie să ştiu cui încredinţez munca mea, astfel încât să primesc în urma lecturii doar feedback constructiv (un pic de laude n-ar strica, însă :D)

Iată care sunt diferitele tipuri de cititori:

  • Devoratorul: fiecare carte reprezintă o gustărică pentru acest cititor, dar să nu înţelegeţi că nu adoră fiecare cuvinţel din operele care-i trec prin mâini. Din contră, se va bucura de fiecare carte la fel de mult.
  • Amantul: acest tip de cititor se apropie de cărţile sale în momente ascunse de ochii celorlalţi, într-un mod intim şi neaşteptat.
  • Dansatorul de tango: acest cititor îşi savurează cărţile printr-o cursă lentă şi constantă, iar ochii şi mintea sa gustă fiecare cuvânt. E un fel de devorator.
  • Dependentul: cărţile reprezintă o nouă cucerire pentru acest cititor. Va cumpăra mult mai multe cărţi decât are nevoie sau îşi poate permite, dar nu va duce niciodată lipsă de o carte bună atunci când va avea nevoie.
  • Clasicul: cărţile vechi reprezintă un cadou nepreţuit pentru acest tip de cititor. Proza în stilul autorilor clasici sau contemporani sau povestirile scrise cu mult timp în urmă se numără printre favoritele sale.
  • Cel greu de ucis (:D ): a descoperit un gen literar şi se ţine de el precum scaiul de haină. Din când în când mai cochetează şi cu alte stiluri, doar pentru a reveni pe tărâmul literar sigur al genului aprobat anterior.
  • Susţinătorul: acest cititor nu este un simplu cititor; este un pledant al lecturii in sine, nutrind speranţa că viitorul va deţine mai mulţi cititori.

Voi din ce categorie faceţi parte?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s