The Awakening


De-acum deja ştiţi cât de mult îmi plac mie filmele, în special cele sci-fi/fantasy/horror şi în particular movies with a twist. „The Awakening” prezinta avantajul de a avea acţiunea plasată într-o perioadă ce l-ar putea încadra în categoria filmelor istorice, dar care pe parcurs se îngemănează cu elemente neelucidate care îl transformă în horror.

Povestea începe în iarna anului 1921, când englezoaica Florence Cathcart încearcă să treacă peste pierderea logodnicului său în Primul Război Mondial, ocupându-se cu ajutarea poliţiei pentru demascarea impostorilor care folosesc spiritismul pentru a extorca persoanele mai slabe de înger. După o reuşită care o epuizează, Florence caută liniştea în casa părinţilor săi, numai pentru a fi deranjată de ciudatul profesor de istorie al unui internat pentru băieţi, Robert Malloy, care îi cere ajutorul într-o problemă delicată.

Florence îl însoţeşte pe Robert la internat, în special pentru a dovedi că decesul elevului de care i-a povestit profesorul nu are nimic de a face cu apariţia unei fantome. Insa nici măcar ea, reprezentanta scepticismului, nu poate explica apariţiile.

Aruncaţi un ochi pentru poveste – acţiune nu prea are -, dar prezintă fix twistul de care vă ziceam la început. Rebecca Hall şi-a făcut un nume în „Vicky Cristina Barcelona”, iar aici e de-a dreptul delicioasă, british and posh and all. Dominic West e, ei bine, Dominic West, căruia i se potrivesc de minune rolurile de profesori ce ascund secrete, iar Imelda Staunton aduce 10 puncte pentru Gryffindor… Unora, filmul le-a părut prea superficial pentru adulţi şi prea greu de descifrat pentru copii.
Nu vă dau mai multe detalii, ca să nu aruncaţi după cu pietre în pisici. E păcat de ele.

Mie, care l-am văzut online pentru că micul meu Toshi era puţin decedat, mi s-a părut terifiant şi a trebuit să am grijă să nu arunc în aer (de pe genunchi) laptopul de serviciu de câteva ori…

P.S. Puştiul e Bran Stark din „Game of Thrones”. Dacă mai era nevoie de dovezi suplimentare, tânărul actor ne demonstrează încă o dată cât de talentat este 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s