Puterea contactului vizual


Un studiu realizat în 1989 (nu ştiu dacă erau cumva cercetători britanici :D) a demonstrat că dacă menţii contactul vizual cu o anumită persoană, aceasta se poate îndrăgosti de tine. De-a lungul acestui studiu, doi străini de sexe opuse au fost rugaţi să privească unul în ochii celuilalt timp de 2 minute, ceea ce, în unele cazuri, a fost suficient pentru a lua naştere sentimente puternice. Contactul vizual este un puternic stimulator al dragostei şi afecţiunii, care se datorează faptului că, atunci când priveşti pe cineva în ochi, organismul acestei persoane produce o substanţă chimică numită feniletilamină, care produce îndrăgostirea.

De aceea, dacă doriţi ca persoana pe care o plăceţi să vă răspundă sentimentelor, unul din primele lucruri pe care ar trebui să le faceţi este să o priviţi în ochi. Timiditatea intervine de cele mai multe ori în calea contactului vizual, deoarece rareori privim pe cineva în ochi, dacă nu chiar deloc. Răspunsul este simplu: devine prea stânjenitor după câteva clipe!

Un cercetător britanic (ahaaa!) a descoperit că oamenii se privesc în ochi în timp ce vorbesc doar 30-60% din timp, deoarece acest gest crează un sentiment puternic, similar cu frica. Acum este momentul să decideţi ce urmează să faceţi: să vă apropiaţi sau să vă retrageţi. Cu toate acestea, este important să vă mişcaţi încet, nu vă aşteptaţi la schimbări majore într-o singură zi, în caz contrar va părea nefiresc.

Mai multe informaţii puteţi afla de aici.

Reclame

Un gând despre ”Puterea contactului vizual

  1. Robert zice:

    Every look has its meaning and every sight has its feeling 🙂
    Sunt total de acord cu puterea contactului vizual, din cauza asta incerc sa-l folosesc tot timpul in avantajul meu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s