Cele mai puternice 5 trăsături ale unui lider


Zilele trecute am descoperit un link pe Facebook, dovada că reţeaua de socializare nu e complet inutilă când vine vorba de domeniul resurselor umane. Şi pentru că sunt pasionată de self-assessment, am clickăit pe link şi am purces la a răspunde la întrebări. Care sunt cele mai puternice 5 trăsături ale liderului din mine, vedeţi mai jos:

1. Îţi pasă de cei din jur
Oamenii contează pentru tine, precum şi bunăstarea lor. Îţi pasă de alţii şi eşti dispus să-i ajuţi de fiecare dată când se află la ananghie. Poate că eşti concentrat pe obţinerea de rezultate, dar îţi faci timp şi pentru oameni. Petreci timp preţios încercând să afli cum o mai duc, pentru că nu îţi este teamă să arăţi bunătate şi compasiune. Realizezi cu uşurinţă faptul că poţi fi atât un lider puternic, respectat, cât şi o persoană grijulie, plină de compasiune, acesta nefiind un paradox pentru tine. Balansezi expert grija şi încrederea, acestea fiind calităţi complementare ale unui lider.

Cei mai mulţi oameni sunt moderat calificaţi în Grija pentru ceilalţi, fiind o abilitate moderat dificil de a fi dezvoltată. Liderii care sunt calificaţi în Grija pentru ceilalţi tind, de asemenea, să fie calificaţi în Gestionarea relaţiilor şi să fie deschişi şi receptivi. Prezentând interes pentru alte persoane şi arătând bunătate demonstrează cât de mult îi apreciaţi pe ceilalţi şi vă poate afecta abilitatea de a-i conduce şi influenţa pe cei din jurul dumneavoastră.

31% au această caracteristică în self-assessment.

2. Abilităţi de relaţionare
Majoritatea persoanelor ar spune că eşti o persoană simpatică, deoarece relaţionezi cu uşurinţă cu tot felul de oameni. Ai darul de a-i face pe oameni să se simtă în largul lor. Eţi interesat în mod natural de alţi oameni şi construieşti relaţii cu aceştia, interesându-te despre interesele lor, priorităţi şi perspective. După ce petrec un timp în preajma dumneavoastră, oamenii încep să simtă că contează. Natura dumneavoastră pozitivă, liniştitoare, îi face şi pe cei cu care vă petreceţi timpul să se simtă importanţi şi apreciaţi, de aceea se grăbesc să vă ofere acelaşi respect şi consideraţie pe care şi dumneavoastră le-aţi arătat.

Abilităţile de relaţionare sunt deosebit de importante la nivel de contribuabil individual. Numărul persoanelor calificate în acest domeniu este ridicat, dar este dificil moderat de a fi dezvoltat. Liderii care sunt calificaţi în acest domeniu au şanse mari de a se califica în Gestionarea relaţiilor şi să fie deschişi şi receptivi. În timp ce doar prezenţa acestor abilităţi interpersonale nu poate fi suficientă pentru a-ţi asigura promovarea, absenţa totală a acestora poate împiedica ascensiunea ta pe scara de conducere.

43% au această caracteristică în self-assessment.

3. Gestionarea relaţiilor
Cauţi să te înconjori de oameni cu puncte de vedere diferite şi din medii diferite. Chiar dacă sunteţi de acord că este nevoie de un pic mai mult timp şi mai multă comunicare deliberată, vedeţi înainte de toate valoarea pe care o aduce o diversitate de perspective şi experienţe. Eşti deschis şi cooperant. Împărtăşiţi idei şi comunicaţi bine. Puteţi înţelege, ajusta şi Tu sunt deschise şi de colaborare. Puteţi împărtăşi şi a comunica bine. Puteţi căuta să înţelegeţi, găzdui, şi balansa diferenţele.

Gestionarea relaţiilor este semnificativ legată de promovarea la nivel executiv şi managerial. Nivelul de calificare pentru majoritatea oamenilor este ridicat şi este moderat dificil să fie dezvoltat. Relaţionând bine şi colaborând cu persoane care au diferite puncte de vedere şi experienţe, precum şi provenienţă diferită pot spori şi accentua contribuţia dumneavoastră asupra locului de muncă.

31% au această caracteristică în self-assessment.

4. Acţionând cu onoare şi personalitate
Ştii pentru ce lupţi. Acţiunile tale sunt înrădăcinate într-un set de valori stabile. Se poate conta pe dumneavoastră pentru a acţiona în mod consecvent şi de a rămâne fidel cuvântului dat. Alţii au încredere în dumneavoastră deoarece părerile şi acţiunile dumneavoastră se potrivesc. Oamenii simt autenticitatea personalităţii tale.

Acţionând cu onoare şi personalitate are cea mai mare importanţă comparativ cu toate celelalte abilităţi de conducere. Acesta este fundamentul pe care toate celelalte aptitudini de conducere sunt construite. Cei mai mulţi oameni sunt extrem de pricepuţi în acţionarea cu onoare şi personalitate, dar totuşi este dificil moderat pentru a fi dezvoltat. Calităţi ca fiind de încredere, consecvent şi dovedind aptitudini etice sunt calităţi căutate de majoritatea angajatorilor.

63% au această caracteristică în self-assessment.

5. Delegarea altora pentru obţinerea rezultatelor
Eşti un bun manager al oamenilor. Poţi stabili un set comun de obiective şi un scop comun pentru echipa ta. Nu păstrezi cele mai bune misiuni pentru tine. Poţi delega strategic bazându-te pe punctele forte ale fiecărei persoane, interesele acesteia şi nevoile de dezvoltare. Îţi informezi membrii echipei în legătură cu tot ce îi poate ajuta pentru a-şi face treaba bine. Aveţi standarde înalte şi vă ridicaţi oamenii la aceste standarde. Dar te şi oferi să le asiguri sprijinul de care au nevoie pentru a atinge succesul. Ştii cum să obţii ce-i mai bun din oameni şi, din această cauză, echipa ta străluceşte.

Delegarea este importantă, în special la nivel executiv şi managerial. Cu toate acestea, este o abilitate extrem de rară. Pentru majoritatea liderilor, această abilitate este situată pe cel mai de jos loc în clasamentul privind abilităţile de a conduce. Delegarea – ca abilitate – se poate dezvolta uşor, în parte, pentru că organizaţiile oferă cursuri, coaching şi alte resurse pentru a ajuta la îmbunătăţirea liderilor lor. Este dificil de renunţat la a face munca de unul singur, dar capacitatea ta de a conduce, antrena, delega şi de a dezvolta poate reprezenta diferenţa dintre rezultatele slabe şi cele excepţionale.

4% au această caracteristică în self-assessment.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s