Just who do you think you are? – partea a VII-a


ENFP – Extrovertitul, Intuitivul, Senzorialul, Observatorul

ENFP sunt plini de entuziasm şi idei noi. Optimişti, spontani, creativi şi de încredere, gândirea lor este originală şi nici o situaţie de care se lovesc nu este imposibilă. Pentru un ENFP, viaţa este o dramă interesantă. Deoarece acestea sunt atât de interesaţi de existenţa posibilităţilor, ENFP găsesc semnificaţii deosebite în toate lucrurile cu care vin în contact şi preferă să păstreze o mulţime de opţiuni deschise. Aceştia sunt buni observatori şi deseori sunt dornici să noteze toate întâmplările care le par ieşite din comun. ENFP sunt curioşi, ei preferând să înţeleagă, înainte de a judeca fără să deţină toate variabilele problemei.

Imaginativi, adaptabili şi mereu pe picior de fugă, ENFP preţuiesc înainte de toate inspiraţia şi, de cele mai multe ori, sunt inventatori ingenioşi. Nonconformişti, de multe ori descoperă noi moduri de a face lucrurile să se întâmple. ENFP deschid noi perspective ale gânditului sau acţionatului… şi le menţin deschise. În îndeplinirea ideile lor inovatoare, ENFP se bazează pe energica lor impulsivitate. Aceştia au o mulţime de iniţiative şi găsesc problemele stimulante. De asemenea,  ei obţin infuzii de energie de la persoanele aflate în jurul lor şi îşi pot combina cu succes talentele cu punctele forte ale acestora.

ENFP sunt fermecători şi plini de vitalitate. Ei tratează oamenii cu atenţie, blândeţe şi căldură şi sunt gata să ajute pe oricine li se adresează în legătură cu o problemă. Pot fi extrem de perspicace şi perceptivi şi le pasă de multe ori de direcţia pe care o urmează dezvoltarea altora. ENFP evită pe cât posibil conflictele, preferând, în mod evident, armonia. Aceştia consumă foarte multă energie în menţinerea relaţiilor cu caracter personal decât în păstrarea obiectelor şi le face plăcere să menţină o gamă largă de relaţii în viaţă.

Eventualele unghiuri moarte

Din moment ce pentru ei este atât de uşor să genereze idei, ENFP au dificultăţi în a se concentra doar asupra unui singur lucru la un moment dat, rezultând în dificultatea de a lua decizii. Întrevăd atât de multe posibilităţi încât au dificultăţi în a alege conform activităţilor care-i pasionează sau interesului propriu. Câteodată fac alegeri neinspirate sau se implică în prea multe proiecte deodată. Alegând cu grijă, ENFP evită pierderea timpului, dar, mai ales, irosirea talentelor lor preţioase. Pentru ENFP, partea distractivă a unui proiect o reprezintă rezolvarea problemei iniţiale şi crearea a ceva nou. Acestora le place să-şi exerseze inspiraţia pe părţile importante şi provocatoare ale unei probleme. După această etapă, ei îşi pierd adesea interesul şi prezintă o lipsă de auto-disciplină necesară finalizării lucrului început. De obicei, ENFP încep multe proiecte, dar duc la bun sfârşit prea puţine. De obicei, ajută dacă se notează paşii importanţi care trebuie efectuaţi pentru a nu se lăsa distraţi de alte activităţi.

De multe ori ENFP nu sunt deosebit de bine organizaţi, prin urmare ei trebuie să beneficieze de învăţarea şi aplicarea gestionării timpului şi a abilităţilor personale de organizare. Fac echipă bună cu persoane realiste şi practice. De obicei, acest lucru li se potriveşte mănuşă, deoarece ENFP nu le place să lucreze singuri, chiar şi în timpul unei faze mai puţin interesante a unui proiect.

ENFP nu sunt interesaţi şi de partea de detaliu. Din moment ce sunt mult mai încântaţi să-şi folosească imaginaţia pentru a crea ceva original, aceştia nu par să prefere colectarea informaţiilor de care au nevoie pentru a desfăşura o anumită activitate. Uneori ei improvizează la faţa locului, în loc să planifice şi să se pregătească înainte. Deoarece găsesc strângerea de informaţii plictisitoare, ENFP trăiesc cu riscul de a nu trece de stadiul „ideii câştigătoare” sau, o dată ce au început, să nu ajungă niciodată la finalizare. Întotdeauna agitaţi, preferă să evite detaliile supărătoare ale muncii lor şi să se ocupe de aspectele noi sau neobişnuite. ENFP sunt mult mai eficienţi atunci când participă conştient la lumea reală şi adună mai multe impresii realiste pentru a-şi face inovaţiile funcţionale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s