15 lucruri luate ca atare – partea a V-a


Continuarea acestui articol.

61. Pasărea colibri bate din aripi între 55 şi 75 de ori pe secundă. Pentru a putea susţine această activitate, mănâncă aproximativ de două ori greutatea sa în nectar în fiecare zi.

62. Râma hermafrodită Dendrobaena rubida are atât organe genitale masculine, cât şi feminine. În cazul în care nu poate găsi un partener, viermele se dublează, astfel încât părţile sale de sex feminin şi cele masculine se pot împerechea.

63. Cuvântul englezesc „Tips” reprezintă un acronim pentru „To insure prompt service”.

64. Unul din 500 de oameni are un ochi albastru şi celălalt căprui.

65. NASA crează un poster pentru fiecare misiune spaţială. Mai jos este cel al misiunii STS-135, lansată în data de 8 iulie 2011.

66. Puiul de cangur poate sări de până la 45 de ori lungimea corpului. Dacă ar fi la fel de înalţi ca oamenii, ar reuşi să străbată dintr-o singură săritură lungimea unui teren de fotbal [90 m].

67. În Sri Lanka se află un templu în care este divinizat dintele lui Buddha.

68. Un munte din China a fost redenumit în onoarea filmului Avatar. Acum se numeşte „Aleluia, Muntele Avatar”.

69. China deţine unităţi mobile de executare a pedepsei capitale amenajate în camionete, pentru evitarea pierderii timpului cu transportul condamnatului către un spaţiu amenajat corespunzător.

70. O clipire din pleoape durează aproximativ 0,3 secunde.

71. În urmă cu sute de ani, oamenii obişnuiau să-şi pună monedele la păstrare într-un borcan din „pygg”, un fel de lut. În cele din urmă, în secolul XVIII, în Anglia, un producător inspirat s-a gândit să comercializeze puşculiţe cu forma animalieră sugerată de denumirea lutului, iar de atunci imaginea general recunoscută pretutindeni a păstrării banilor în condiţii de siguranţă o reprezintă porcuşorul.

72. Porcilor le place să mănânce orice fel de materii fecale – ale lor, ale altor animale, chiar şi cele umane – nu sunt deloc pretenţioşi.

73. 62% dintre oameni spun în medie 2-3 minciuni pe minut; 91% dintre oameni spun în mod regulat minciuni atât acasă, cât şi la locul de muncă.

 

74. Pentru filmul The Swarm s-a depăşit recordul celor mai multe insecte utilizate într-un film: 22 milioane de albine.

75. Puya raimondii este planta cu cea mai lentă perioadă de înflorire. Poate dura 40-50 de ani sau chiar mai mult între perioadele de înflorire. Se găseşte în Bolivia şi Peru.

Reclame

Un gând despre ”15 lucruri luate ca atare – partea a V-a

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s