Alegerea Louisei


II.
Îşi lăsase părul să alunece pe spate, trecându-şi de câteva ori degetele prin buclele castanii, forţându-şi în scalp senzaţia aceea răcoritoare a unghiilor zgâriindu-i pielea. În încăpere lumina izvora crepusculară dinspre lampa aflată pe marginea noptierei, iar faptul că el nu se ascunsese încă sub aşternuturi pentru a-i încălzi patul o făcu să-şi reconsidere decizia de a se culca cu el în seara aceea. Relaţia începuse deja să se tărăgăneze, iar ceea ce o nedumerea pe Louise era tocmai starea aceea de confort care se aşternuse între ei. Nu locuiau împreună, dar făcuseră schimb de chei în urmă cu câteva luni, iar de atunci, ceea ce începuse ca sex ocazional se transformase treptat într-o relaţie stabilă. Doar că încă nu discutaseră aspectele şi implicaţiile unei astfel de relaţii asupra vieţilor lor profesionale.

Andrew ieşi din baie, clăbuci de săpun acoperindu-i pieptul lat, iar Louise se pomeni admirându-l cu neruşinare. Se cunoşteau de ani buni, trecuseră prin diferite stadii de acceptare, de la simpli camarazi la prieteni de încredere, pentru a nu-şi mai vorbi ani de zile când bărbatul o anunţase că urma să se însoare. Se reîntâlniseră la începutul anului la o prezentare de modă, iar Louise simţise, literalmente, cum încăperea izbucnise într-o explozie de culori în clipa în care Andrew păşise pe podium. Îl recunoscuse din prima clipă, părul auriu stilizat, bărbia dârză şi albastrul clar – atât de diferit de furtunosul marin al ochilor lui Marius – luminându-i privirea.

În prezenţa lui simţise ceva rupându-se în ea şi continuase, pe toată durata prezentării, să macine, asemenea pietrelor grele, de moară, incertitudinea a ceea ce ar fi putut să fie. Trebuia să fie căsătorit acum, probabil avea şi copii; desigur, trecuseră ani de zile de atunci. Îşi muşcase buzele până la sânge, încercând să-şi smulgă privirile de la chipul său senin. Întotdeauna fusese bun la a vinde iluzii, iar Louise se dezmeticise mult prea târziu, realizând că nu era cu nimic diferită de celelalte femei care îşi răcoreau linia delicată a gâtului, fluturând cu mişcări graţioase, studiate, programul serii. Le reproducea mişcările întocmai, încărcându-şi bateriile din cadenţa pasului lui sau zâmbetul păcătos.

– S-a luat apa caldă, anunţă el, iar femeia jubilă la simplul gând că avea ocazia să îi şteargă trupul de zeu.
– Dă-mi voie să te ajut, şopti ea, apropiindu-se pe vârfurile degetelor de bărbat, furându-i prosopul şi trecându-l cu delicateţe peste umerii acestuia.
Deveniseră apatici, gândi ea, depunând din când în când mici săruturi de-a lungul pistruilor care-i împodobeau pielea. Se ghidau după regulile unei societăţi învechite şi nu riscau să se afişeze. El avea admiratoare, ea avea responsabilităţi. Le era mai bine aşa, iubindu-se pe ascuns. Strânse din pleoape, încercând să alunge din memorie ultima noapte când făcuseră dragoste. Fusese dragoste, iar asta o speria mai mult decât litera stacojie pe care ar fi trebuit să şi-o coase pe piept dacă apropiaţii ei ar fi aflat ce fel de viaţă ducea.

Cariera ei depindea acum de posibilitatea dezvăluirii secretului sau nu. Clătină nemulţumită din cap, lăsând un fior să-i străbată trupul când buclele castanii îi gâdilară pielea dezgolită a umerilor. Îi păsa mult prea puţin de carieră în clipa aceea; era tânără, avea toată viaţa înainte, dar ştia că afişându-se cu un bărbat precum Andrew – tânăr, atrăgător şi plin de succes – nu făcea decât să-şi năruiască şansele pe care le avea cu Marius. Şanse care oricum tindeau spre zero din moment ce lucrau împreună. Oftă şi grăbi mişcările rotunde ale mâinilor, exasperată. Era un moment prost, să se gândească la un un bărbat în timp ce altul îi arătase deja de câteva ori cât de interesat era de persoana ei. Poate că… poate că sexul avea să îi scoată fantasmele din cap. Îl prinse de mână şi îl trase către pat. Andrew nu se împotrivi, din contră, chicoti fericit, uimit de îndrăzneala ei. Louise lăsă momentul să treacă pe lângă ea. Oh, Doamne, cât îl ura!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s