Puţină decenţă nu strică


Nu mă mai uit la televizor de ani de zile. Nu pentru că aş duce lipsă de timp – se ştie că dacă ţin neapărat, aş face rost de o vacanţă şi din piatră seacă – ci pentru că de foarte multă vreme nu am mai găsit nimic interesant pe nici unul dintre posturile de televiziune. Nu tu showuri de divertisment, nu ştiri de interes naţional, nu filme mai de Doamne ajută.

Şi totuşi zilele trecute, având în vizită un unchiuleţ drag, imaginea fidelă a bunicului meu pierdut, mi-am permis să pierd câteva clipe în faţa ecranului, urmărind ştirile, mai mult din politeţe faţă de bătrân, decât pentru că mă simţeam precum o găină fără cap dacă nu eram pusă la curent cu ultimele evenimente care au avut loc în ţara asta, mi-a atras atenţia un fapt deosebit de interesant.

Nu interesant ca ştire, ci interesant ca brand folosit în prezentarea unei ştiri. Ştiţi cum procedează reporterii/editorii TVR atunci când nu se pot deplasa în faţa unei instituţii pentru a relata o ştire? Se îngroapă în redacţie, alături de vreo colegă care se face că munceşte şi citesc de pe prompter, în timp ce rulează între degete un microfon enorm. Iar dacă asta nu mă deranjează, ceea ce mă scoate din sărite este afişajul neechivoc al avuţiei postului public din România.

În cele 5 minute cât am catadicsit să petrec în faţa televizorului, reporterul/redactor a relatat ştirea din spatele unui monitor Apple de o diagonală de-a dreptul vulgară. Şi nu era un obiect singular, respectivul jurnalist arăta de parcă scăpase asemenea vacii în lucernă într-o încăpere plină de astfel de dispozitive. Şi deşi nu am nimic împotriva brandului (deşi când vine vorba de achiziţionarea unui computer Apple sau whatnot, eşti conştient că, în fapt, plăteşti brandul şi nu neapărat calitatea), puţină decenţă nu strică atunci când fondurile provin din banii bugetarilor şi nu din vreo donaţie surpriză.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s