Senzaţia de a fi fată


Nu de puţine ori mi s-a reproşat că profit de faptul că sunt un chip drăguţ pentru a obţine anumite avantaje. „De ce nu?”, mi-am zis eu. Nu mi s-a întâmplat niciodată să mă dea frumuseţea înapoi pe principiul good looks, no brain deoarece, dragilor, eu le deţin pe amândouă din plin :D.

Şi dacă tot tatonăm subiectul, săptămânile astea la serviciu s-a tot încercat să mi se facă anumite complimente. Dar ori bărbaţii din ziua de astăzi nu prea au habar ce este cavalerismul, fie îi intimidez în ultimul hal. Prima încercare nereuşită a avut ca bază vestimentaţia mea de divă. Bine, poate exagerez şi eu cu coloristica, dar niciodată nu am purtat la serviciu decolteul până la buric – cum zicea bunica – şi nici fustele mele imposibil de scurte. Dar am promovat intens verdele care-mi scoate ochii în evidenţă, albastrul care se potriveşte cu pistruii mei delicaţi sau roşul care subliniază linia plină a buzelor [râdeţi, glumiţi, îmi lipseşte scrisul literar un pic prea mult zilele astea]. Iar printr-o simplă alegere nefericită a cuvintelor m-am trezit jignită pentru că „încerc să ies în evidenţă” [am încheiat citatul].

Văzând interlocutorul meu că nici aşa nu reuşeşte să îmi smulgă un zâmbet apreciativ la veleităţile sale de a face complimente, a pornit a se lega de înălţimea mea. Nu degeaba porecla mea pe toată perioada liceului a fost Înălţimea ta; tot atunci am trăit şi prima deziluzie legată de tocurile înalte pe care ador să le port: bărbaţii sunt speriaţi de femeile care sunt mai înalte decât ei. Şi atunci trântesc un comentariu prostuţ precum cel de acum câteva zile: „nici tu nu eşti vreo femeie mică”, continuată cu preferatul meu: „voiam să zic multă” O.o

Acum, eu înţeleg că într-o multinaţională lucrurile tind să fie un pic diferite, principiul mic şi al dracu’ atribuindu-i-se tuturor celor care fac parte din această categorie, dar nu văd de ce ar conta prea mult factorul înălţime la părerea pe care şi-o fac ceilalţi despre persoana ta. Sau are legătură cu senzaţia pe care le-o laşi pentru că eşti fată?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s