Recrutare


Nu ştiu dacă am apucat să mă laud şi vouă cu noul meu post, a cărui denumire sună foarte pompos [Recruitment, communication and University liaison]. Dacă nu, tocmai am făcut-o, hai, purtaţi-mi pică 😛 Şi cum atunci când recrutezi ai ocazia să dai peste tot felul de indivizi, nu mică mi-a fost mirarea când astăzi, verificând un anumit anunţ postat pe un anumit site de joburi, am dat peste următoarele răspunsuri la întrebările din pre-interviu. E foarte posibil să găsiţi acelaşi pre-interviu şi la Claudia pe blog, dar asta doar pentru că suntem colege, iar sharing is caring. Unde mai pui că suntem născute şi în aceleaşi zi şi lună, dar în ani diferiţi? 😀

Revenind. Individul care a răspuns la pre-interviu trebuie apreciat pentru simţul său liric. Din nefericire, acesta nu a fost criteriu de selecţie.

1. Ce te motivează să fii performant?

Familia şi prietenii, în primul rând, asta în mare parte înseamnă viaţă. Dar să nu uităm că şi viaţa şi moartea sunt pe bani, chiar şi în Tibet. Este un adevăr crud.

2. Care ar fi jobul tău ideal?

Blah Blah vampire emergency Blah [nu m-am putut abţine să nu amestec şi un pic din True Blood aici], teoretic, acestea sunt joburile spre care tind. Practic, nu există job sau companie ideală. Totul este o luptă, viaţa este o luptă.

3. Care este cea mai mare realizare a ta de până acum?

Cumpărarea unei locuinţe. [aşa cum bine a punctat una dintre colegele mele, achiziţionarea unei case şi/sau a unui automobil chiar este mare brânză, dar un posibil viitor angajator nu este psihologul de serviciu la care să dai fuga să te plângi].

4. Cum te-ar caracteriza ultimul tău şef?

Greu de spus, lucrurile sunt complexe, oamenii de asemenea; probabil onest, punctual, performant.

5. Cum te-ai descrie? (3 calitati, 3 defecte)

Onest, autodidact, educat, personal le consider calităţi. Realitatea obiectivă, suma, ansamblul, rezultanta activităţilor cotidiene, zilnice, a faptelor profesionale, care se petrec, intâmplă, desfăşoară, concrete, se succed, au demonstrat că prea sau foarte onest, autodidact, educat se dovedesc pentru mulţi, uneori chiar şi pentru tine un defect.

6. Cum te vezi peste 5 ani?

Speranţa moare ultima. Cine nu ridică fruntea, nu vede soarele.

Ştiu că nu e frumos să-i vorbeşti pe alţii de rău, dar în meseria mea [şi în cea din acte, şi în cea auto-impusă, cea de autoare] există nişte catalizatori pe care nu îi poţi ignora pur şi simplu. Cum ar fi cei legaţi de creativitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s