Femeia la putere – partea a II-a


Vă mai amintiţi postul acesta? E timpul să mergem mai departe cu incursiunea în lumea femeilor puternice din serialele mele preferate, astăzi oprindu-mă asupra Elenei, Bonnie, Caroline şi Katherine din The Vampire Diaries.

Într-o lume în care conceptul filmelor cu vampiri este dominat de Twilight, ai cărui producători nu se sfiesc să înfăţişeze femeia drept un recipient lipsit de inteligenţă şi ale cărei sentimente sunt mai previzibile decât succesiunea anotimpurilor, telespectatorii suprasaturaţi de genul acesta de seriale [promit să mă uit şi la The Gates, după experienţele mai mult decât satisfăcătoare Moonlight şi True Blood] ar putea să fie un pic plictisiţi de apariţia TVD, deşi nu au absolut nici un motiv valabil.

Femeile din acest show sunt puternice şi poate de prea multe ori de-a dreptul înfricoşătoare. Fiind un serial cu temă supranaturală, aproape fiecare dintre ele deţine o putere excepţională, luptând cot la cot cu personajele masculine [vampiri, vârcolaci, vrăjitori şi vânători de vampiri 😀 ] în încercarea de a învinge răul, făcând tot ce e omeneşte posibil pentru a-i salva pe cei dragi. Femeile din TVD nu ştiu să renunţe la ceea ce-şi doresc fără a lupta [fie că lupta este de natură fizică sau este doar o încleştare a voinţelor] şi probabil că din punctul de vedere al spectatorului, sunt cele mai complexe şi mai bogat descrise personaje din istoria serialelor americane.

Deşi au 17 ani, fetele acestea sunt incredibil de mature, dând dovadă de o capacitate extraordinară de a depăşi orice situaţie printr-o putere emoţională practic incredibil de descris. Într-un singur an, Elena îşi pierde părinţii adoptivi, apoi mătuşa îi este ucisă de către un vampir însetat de putere, tatăl biologic îşi dă viaţa pentru a o salva, iar mama biologică se sinucide pentru a nu-i face rău. Ba chiar se află la un pas de a-şi pierde fratele, singura familie care i-a mai rămas, dacă nu ar exista un inel magic care să-l aducă înapoi din morţi, iar ea dă dovadă de o asemenea forţă şi stăpânire de sine încât simţi cum ţi se zbârleşte părul pe ceafă. În plus, Elena nu se sfieşte să pună la punct vampirul care, dacă ar ucide-o, ar deveni practic indestructibil.

Este imposibil să nu ajungi să simpatizezi cu problemele lor sau să nu le respecţi. Caroline evoluează din gâsculiţa bârfitoare într-o prietenă care ar sări, la propriu, într-o fântână dezafectată după tine, iar Bonnie coboară de pe piedestalul pe care se suise, renunţând a mai fi o ipocrită şi decizând că e în stare să-şi dea viaţa în numele prieteniei. Chiar şi pe Katherine [iar Nina Dobrev face o treabă extraordinară jucând dublu rol], oricât de detestabilă ar fi, ajungi să o îndrăgeşti pentru că înţelegi că nu ar fi ajuns niciodată o ticăloasă în stare să te înjunghie în spate dacă nu ar fi fost la rândul său rănită crunt.

Dacă stau să mă gândesc mai bine, nu cred să fi văzut atâtea personaje feminine în stare să-şi bată la fundul gol colegii de platou precum cele din The Vampire Diaries.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s