Epic facts – episodul 1


În awesomitatea mea [şi conform lenii care a venit o dată cu aceasta], documentându-mă pentru nenumitul proiect literar, am dat peste nişte informaţii extraordinare [pe Tumblr, StumbleUpon, chiar şi Twitter] pe care mi-ar plăcea să le împărtăşesc cu voi, că aşa sunt eu, mărinimoasă din fire. Un fel de ştiaţi că…, dacă vreţi 🙂

1. Adevărata poveste a lui Aladdin a avut loc în China.
2. Stelele verzi şi culorile pe care le vedem când ne frecăm la ochi sunt numite fosfene. Fosfena este un fenomen entoptic [I feel smart writing about this subject 😀 ] caracterizat prin experienţa de a vedea lumină fără ca aceasta să intre în ochi.
3. Kesha înseamnă în călduri în Papamiento, limba oficială în Aruba.
4. Pe vremea lui William Shakespeare, cuvântul nothing [nimic] era argou pentru vagin.
5. Cea mai mare familie din lume este formată dintr-un bărbat cu 39 de soţii, care i-au dăruit 94 de copii, la rândul lor aceştia mărind numărul moştenitorilor cu încă 33 de nepoţi.
6. Porcul este al patrulea cel mai inteligent animal din lume.
7. Elefantul este singurul mamifer care nu poate sări.
8. Cuvântul mustaţă provine din latinescul mustacium, care înseamnă „stocare convenabilă a mâncării”.
9. Laptele hipopotamului este roz.
10. Îngheţata este un fel de mâncare chinezesc.
11. Walt Disney, creatorul lui Mickey Mouse, se temea de şoareci.
12. O singură persoană la 2 miliarde va trăi suficient de mult, încât să atingă sau să depăşească venerabila vârstă de 116 ani.
13. O femeie din Arabia Saudită poate intenta divorţ [şi are şanse mari să-l şi obţină], dacă soţul său nu-i serveşte cafeaua.
14. Difuzarea benzilor desenate al căror personaj principal e Donald Duck a fost interzisă în Finlanda deoarece răţoiul nu poartă pantaloni.
15. În Bangladesh, copiii nu mai mari de 15 ani pot merge la închisoare dacă sunt prinşi copiind la testele primite la şcoală.

Ideea acestui serial mi-a venit într-o seară când m-am amuzat teribil de încercările unui anumit individ de a intra în vorbă cu mine. Din nefericire pentru el, nici unul dintre subiectele abordate nu a fost într-atât de interesant cât să trezească în mine dorinţa de a-i întoarce atenţiile, ceea ce m-a făcut să realizez că nu multă lume mai deţine secretul spontaneităţii. Experimentaţi pe amicele voastre şi veţi vedea o sclipire curioasă în privirile lor. Parol!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s