The Adjustment Bureau


Aseară am fost cu copiliţele mele dragi, Dana şi Anda, la cinematograf. Dap, aţi citit bine, chiar la cinema! Am renunţat la intimitatea camerei Andei şi la toate porcărioarele le-am fi putut ciocoti în vârful patului ei pentru scaunele extrem de incomode de la Patria. Dar a meritat, în ciuda faptului că, cu excepţia noastră, adică trei fete cucuiete, majoritatea audienţei era formată din cupluri, ceea ce era un pic logic dacă stai să te gândeşti că actorii principali au fost Emiliy Blunt [eu şi Anda fiind fangirls convinse] şi Matt Damon [un pic grăsuţ şi bătrâior, convertit din agent secret în politician de succes, candidat la un loc în Senatul american].

Dar au avut chimie, iar în ziua de azi, în industria cinematografică de la Hollywood, unde arunci doi actori împreună doar pentru că numele lor ar umple sălile [cum s-a întâmplat la „Knight and Day” cu Tom Cruise şi Cameron Diaz sau la „The Back-Up Plan” cu JLo şi adorabilul Alex O’Loughlin], acesta este un aspect foarte important. Şi pentru că chimia e rară [ignoraţi cacofonia uşor dificil de ignorat :D], aşa a fost şi subiectul filmului. M-a impresionat că scenariştii şi-au dat silinţa să construiască o relaţie în timp, în ani, nu i-au făcut să se întâlnească şi apoi, gata, precum în True Blood, în trei săptămâni să realizeze că sunt suflete-pereche şi trebuie să se căsătorească.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nu, tema principală a fost mult mai întunecată de atât – fix pe gustul meu, de altfel. Matt Damon este David Norris, cel mai tânăr congresman ales la numai 24 de ani, care candidează în prezent la un loc în Senatul american. Deşi este favoritul publicului, pierde în faţa candidatului său pentru că, de cele mai multe ori, reacţionează impulsiv. Ceea ce îl propulsează în fruntea tuturor la 24 de ani este bătaia dintr-un bar în chiar seara alegerilor, el ajungând în închisoare, dar în inimile tuturor alegătorilor, iar ceea ce îl doboară este fluturarea fundului [gol, adicătelea] în public la o reuniune de clasă. Înaintea discursului în care urmează să-şi anunţe înfrângerea o întâlneşte pe Elise Sellas, o dansatoare de balet contemporan, care îl inspiră şi îl animează, speechul înflăcărat care urmează pregătindu-i revenirea la alegerile de peste patru ani.

Dar până să ajungă acolo, fără să ştie cum o cheamă sau cine este, cu excepţia spiritului ei unic [pe undeva m-am identificat cu Elise în ceea ce priveşte pasiunea cu care face lucrurile], David se simte atras de ea într-un mod inexplicabil. O reîntâlneşte peste câtva timp într-un autobuz, cu totul întâmplător. El este expresia vie a „bărbat la patru ace, ca scos din cutie”. Ea poartă o fustă cât o curea [mai ştiu eu pe cineva aşa] şi fiecare cuvânt pe care îl rosteşte are dublu înţeles [cu siguranţă ştiu pe cineva aşa :D]. Elise îi dă numărul de telefon şi între ei rămâne promisiunea unei întâlniri, care nu mai are loc pentru că după ce David ajunge la serviciu ni se explică şi Big Picture-ul – sau imaginea de ansamblu, dacă preferaţi expresia aceasta mai bine -. În doze mici, Elise îi este esenţială lui David, dar împreună, nu vor face decât să-şi distrugă reciproc visele, punând capăt şi Marelui Plan.

Nu merg mai departe cu spoilerele pentru că este un film mult prea frumos şi interesant ca să vă stric eu tot cheful. Sfatul meu este fie să mergeţi la cinema [acum o iau razna, vorbind de lucruri sfinte: Nu mergeţi la cinema, mama lor de hoţi, nu le daţi nici un ban, fiţi hippie şi descărcaţi-l clandestin de pe torrente :D], fie să-l vedeţi acasă, în linişte, să-l puteţi comenta în voie [aşa parcă mai merge]. Vă las în compania trailerului, care este la fel de superb ca filmul 🙂

Reclame

3 gânduri despre ”The Adjustment Bureau

 1. Johnny zice:

  Incredibil… Nu pot sa cred ca n-ai zis nimic de mine :(((
  :))
  Glumesc:) Foarte buna ‘recenzia’ 😉

  • pisicu' zice:

   Johnny :*:* pai am zis si de tine, te-am incadrat la categoria „cupluri”, doar erai cu Alina, nu? 😛
   Recenzia ca recenzia, dar sper ca ti-a placut si filmul 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s