Vioara albastră


Aseară am fost la Ducu Bertzi la concert. În ultima vreme tot ies din casă, ca vampirul, numai după lăsarea întunericului. Dar ieşirea de aseară a meritat, nu atât datorită prezenţei scenice a celui al cărui nume a umplut sala Filarmonicii, ci a talentului lui Mihai Neniţă, băiatul cu vioara albastră, care l-a acompaniat.

E impropriu spus că a făcut show pe scenă, pur şi simplu m-a lăsat cu gura căscată. A fost energic, a improvizat, a combinat sunetul viorii cu cel al pianului şi în general, nu a putut să stea pe scaun. Muzica lui mi-a ridicat părul pe ceafă şi, deşi la început a fost mai timid, rămânând în umbra chitării lui Ducu Bertzi, după ce sala a cerut ca vioara să se audă un pic mai tare, a prins curaj.

Nu o să caut nici un cântec cu acest duo neobişnuit [un Ducu Bertzi arogant şi un copil care simte muzica prin toţi porii corpului său], pentru că îmi este greu să aleg unul singur care să fie reprezentativ. Plus, nici nu există vreun solo al lui Mihai Neniţă pe net [cel puţin, eu nu am găsit] şi, după cum spuneam mai sus, e păcat să asculţi muzica lui combinată cu a lui Ducu Bertzi. Iar vioara lui albastră e absolut superbă. Din nou mi-a părut rău că talentul meu este strict unilateral.

Reclame

Un gând despre ”Vioara albastră

  1. alina zice:

    Total de acord cu tine. Mihai Nenita este mult prea talentat sa stea in umbra altor artisti. Din pacate nu se gaseste nici un solo de-al lui pe net. Te rog anunta-ma daca o sa gasesti candva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s