Lecţia de engleză


Astă seară, stând eu de vorbă cu mini-me şi fiind, ca de obicei, minunate, ca două fiinţe irezistibile, ce suntem [noi, Oanele, suntem o tagmă magică], dumneai, mititica, mi-a împărtăşit o povestioară cu tâlc, deosebit de interesantă, despre apariţia şi etimologia cuvântului ok, pe care vă invit să o lecturaţi aici şi, dacă tot vă aflaţi pe pagina ei, lăsaţi şi un comentariu, măcar din politeţe.

Şi stând noi de vorbă şi încercând să dovedim una celeilalte cât suntem de moţate, mi-am amintit şi eu povestea altui cuvânt americănesc, ultra-uzitatul hello. Este posibil să ştiţi povestea, pentru că mai toată lumea, în ziua de azi vorbeşte la telefon. Nu o ştiţi? Atunci e bine că aţi nimerit la mine în ogradă 😀 Când Graham Bell, părintele telefonului, a folosit pentru prima dată invenţia cea mai utilizată astăzi de-a lungul Globului, nu a sunat nici la poliţie, nici la guvern, a sunat însă o domnişoară, Margaret, al cărei nume de familie era Hello. Domnişoara în cauză era pe atunci prietena lui şi, se spune, marea sa dragoste, în ciuda faptului că Bell s-a căsătorit, nu foarte târziu după evenimentul mai sus-menţionat, cu una dintre studentele sale, care din păcate, era cât se poate de surdă.

Sursă foto: aici

Reclame

3 gânduri despre ”Lecţia de engleză

    • pisicu' zice:

      cum zice şi mini-me mai jos, e o ironie a sorţii. Cam cum ar fi să mă căsătoresc eu cu cineva care nu are nici un dram de simţ artistic sau e complet lipsit de măreţie. Nu am ce face, nu mă pot abţine 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s