I know what you did last summer!


Nu, nici chiar aşa, memoria mea nu poate lucra exclusiv decât în folosul meu şi întru pomenirea mea. Dar astăzi, printre multe alte lucruri care, ca niciodată, m-au ţinut ţintuită de monitorul laptopului, a fost o anumită conversaţie messengeristică avută cu miss Anda. Dar să vă explic de la ce a pornit totul.

Luni seara am ieşit tustrele la o ciocolată caldă la noua cofetărie de fiţe de lângă Modern, Carul din Stele. Şi cum stăteam noi şi lingeam ciocolata din ceşcuţă pentru că era prea groasă pentru a fi băută, miss Anda lansează bomba. La ea la serviciu a apărut un băiat nou la Vânzări, Daniel, care poartă costum şi parcă a zis ceva de AIESEC. Şi eu, şi Dana am ciulit urechile cu atenţie, după care am izbucnit amândouă, de ziceai că se bat turcii la gura noastră [ceea ce este o figură de stil interesantă, din moment ce ne vedeam în formula noastră de cafteală pentru prima dată de când ne întorsesem din Turcia 😀 ]: Dobre, Danny Dobre :> Evident că îl ştiam! Anda, ca să fie sigură – şi pentru că nu ne credea pe cuvânt, ştim noi! – şi-a sunat o altă colegă de serviciu pentru a cere informaţii suplimentare. Până la urmă, s-a dovedit că aveam dreptate, Danny Dobre, vicepreşedinte de vânzări în AIESEC Craiova pe mandatul 08/09, se angajase la BipBipBip [cum nu am cerut voie de la Anda să scriu unde lucrează, nu-mi permit eu indiscreţii din acestea].

Astăzi, după ce am terminat cu prima ciorbă din piept de pui făcută vreodată de către mine şi cu piureul de cartofi prins de fundul oalei, Anda m-a apelat pe mess să-mi spună, bosumflată, că Dana, aflată la munci, nu se află în pasa cutezătoare. Dar ce voia Anda să facă Dana? Anda se plictisea la muncile ei şi voia motiv de distracţie. Şi distracţie i-am dat… Profitând de faptul că încă mai aveam numărul lui Danny în agenda telefonului [niciodată să nu ştergeţi vreun număr, nu se ştie când vă mai trebuie 😛 ] şi fiind împinsă de la spate de mai ante-botezata Miki, i-am trimis un SMS lui Danny spunându-i că ştiu ce face în acel moment, ba chiar cu lux de amănunte [care ar fi fost şi mai multe, dacă nu apăsam din greşeală pe send înainte de vreme]. Deja la momentul acela, toţi colegii din jurul Andei ştiau că o operaţiune sub acoperire se desfăşoară chiar sub nasul lor, unul dintre colegi oferindu-se chiar să-mi dea numărul telefonului de serviciu al lui Danny ca să fiu sigură că primeşte mesajul.

A urmat apoi un schimb de mesaje cu Danny, bietul de el neînţelegând de unde sunt eu atât de bine informată şi numindu-mă, pe bune dreptate, desigur, domnişoara Spioană. Oana Spioana, that’s my name 😀 Eu, tăvălindu-mă pisiceşte de râs prin pat, am zis că e momentul să-i întrerup băiatului agonia şi l-am trimis la marketing, unde ar fi trebuit să se elucideze misterul. Dar, stupoare! Aşa cum am aflat ulterior dintr-un alt mesaj de la Danny, la marketing era doar o colegă brunetă care vorbea întruna la telefon. Desigur, în acel moment de un’ să ştie bietul băiat că Anda stătea în telefon cu Cătălin Băicuş?

Mistery solved!

miorlăieli ulterioare: din povestea asta am aflat două lucruri: spiritul meu copilăros nu a murit de tot, iar oamenii încă mă mai ţin minte.
Bineînţeles că mă mai ţin minte! Cine ar putea uita pisicu’?

Reclame

4 gânduri despre ”I know what you did last summer!

 1. Anda zice:

  Daca stiam de ieri ca ti s-a lipit piureul de fundul cratitei, as fi inteles mai usor de ce imi spuneai ca-ti raman datoare pe viata, esecul iti afectase dispozitia! :)))))

  • pisicu' zice:

   din nefericire, am aflat că mi se lipise piureul după, pentru că discuţia cu tine a fost atât de antrenantă, încât am uitat că am cartofii pe foc 😛

 2. Monica zice:

  Apoi…cand omul nu are ce face, isi gaseste! :p
  Intrebare (sa-mi dati un sfat, adica): vreau sa organizez si eu o „fete” (un party, cum zice romanul) cu copiii din Avignon, care o sa plece la sfarsitul primului semestru (asta insemnand in cateva zile) si nu stiu ce fel de party traznit sa organizez! Plus ca, toate ideile care imi vin in minte de la conferinte @ parca nu ar fi chiar indicate (trebuie sa „o facem” intr-o sala de la camin, de asta zic)…Idei? 😀

  Pupai anticipat!

  • pisicu' zice:

   păi… poţi face un global village sau o petrecere tematică oltenească. Sau dacă sunteţi numai fete, o petrecere in pijamale, eventual a baking cookies pijama party 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s