Petre strălucind ca Diamantu


Astă-seară am fost la teatru. Departamentul de Artă Teatrală a Universităţii din Craiova a prezentat în premieră [cred] pe scena Aulei Buia din cadrul Facultăţii de Agronomie piesa „Stele pe cerul dimineţii”, a dramaturgului rus Alexandr Galin. Hai că până aici m-am descurcat bine, sunt mândră de mine 😀 Să mergem mai departe, deci. Acţiunea se petrece în timpul Jocurilor Olimpice de la Moscova din 1980, când 4 olimpice [a se citi prostituate], Ana, Maria, Larisa şi Carla, sunt trimise la periferia capitalei pentru a fi supravegheate de pompiera Valentina si fiului acesteia, poliţistul Colea, şi de a nu leza ochii vizitatorilor străini aflaţi în capitala Rusiei cu ocazia evenimentului mai sus-menţionat.

Din şapte actori prezenţi pe scenă, am recunoscut cinci. Dragoş, Costinela, Patricia, Claudia şi Petrişor.
Dragoş a fost [Alexandr] Edward Scissorhands în întregime, de la păr, machiaj, timiditatea afişată şi până la comportament. De fiecare dată când apărea pe scenă nu-mi puteam reţine un zâmbet, iar tandemul în care a fost antrenat împreună cu Costinela a fost genial. Încă de la ImproShow-ul susţinut în fiecare joi seară în Scena 8 [da, este reclamă. nu, nu este mascată.] şi la care obişnuiesc să mă duc atunci când am cu cine, adică Dana şi Anda, m-am hotărât că ei doi sunt preferaţii mei.
Costinela a fost Larisa, prostituata cu clasă care i-a dat replica lui Alexandr. A fost aproape imposibil să nu o urmăreşti cu privirea: a fost vivace, a fost colorată, vocea ei mi-a ridicat pur şi simplu pielea pe mână. Pentru cineva care trăieşte pentru a scrie şi care speră că într-o zi operele ei vor fi publicate, o văd pe Costinela interpretând unul din rolurile mele principale, mai rămâne să mă decid care. Ar fi şi păcat ca fata asta să nu apuce într-o bună zi să joace pe scena unui mare teatru sau într-o piesă care să o facă celebră.
Patricia a fost Ana, prostituată bătrână şi beţivă, transformată în servitoare, care a avut, la rândul ei câteva momente extraordinare. La un moment dat s-a schimbat într-un neglijeu, şi-a pus o floare în păr şi sandale cu toc şi a dat din fund de ar fi făcut-o geloasă şi pe Beyonce. Şi a golit o sticlă de vin în câteva secunde.
[ştiu că nu a fost vin, ziceam şi eu aşa, să vă motivez să vă duceţi să-i vedeţi data viitoare]
Claudia a fost Valentina pompiera, mama poliţistului Colea. La ImproShow nu m-a impresionat cine ştie ce. Astă seară nici atât. Rolul ei era al unei femei suferinde, nemulţumite de viaţa pe care o duce, având un fiu în grijă care a crescut fără tată, acuzându-l că a moştenit sângele tatălui dispărut, adică e curvar. Ceea ce m-a amuzat teribil, pentru că curvarul a fost interpretat de nimeni altul decât Petrişor, care a făcut un rol pe care ar fi fost gelos şi Robert Pattinson.
Pe scurt, Petre a strălucit ca Diamantu în rolul miliţianului Nicolai, zis şi Colea, care avea o relaţie cu Maria, altă prostituată aflată în grija Valentinei [nu ştiu cine e fata, deci nu mă opresc asupra prestaţiei ei, dar vă invit să mergeţi data viitoare să vedeţi piesa, pentru că vă garantez că are câţiva aşi în mânecă], şi care apare pe scenă cu cămaşa descheiată şi cu… maieul în vânt şi cu aceeaşi expresie suferindă a lui Kristen Stewart, dar care prezentă pe chipul unui bărbat parcă e mai reuşită.

miorlăieli ulterioare: Dana îşi cere dreptul de autor pentru titlul acestui post. Eu i-l ofer.

Reclame

13 gânduri despre ”Petre strălucind ca Diamantu

 1. dana zice:

  Reactiile mele:
  1. „4 olimpice [a se citi prostituate], Ana, Maria, Larisa şi Carla”…si Nicoolle. Aici am chicotit, stiti voi de ce (stiti voi care voi :P)
  2. „Încă de la ImproShow-ul (link) susţinut în fiecare joi seară în Scena 8 (link)…şi la care obişnuiesc să mă duc atunci când am cu cine”. Dana (link) si Anda (link) 😛
  3. „Petrişor, care a făcut un rol pe care ar fi fost gelos şi Robert Pattinson” + Kristen Stewart + curvar. Aici am ras de-a binelea! :))
  4. „Petre a strălucit ca Diamantu” – drepturi de autor 😀

  • pisicu' zice:

   mă duc să mă conformez şi să pun linkuri pentru toată lumea, inclusiv pentru Petrişor [because I’m stalkerish like that]. Facebook muhahaha

 2. Anda zice:

  :)))) ce face Anda dimineata, cand ajunge la serviciu? vede pingback pe craiova.ro/blog, ajunge la articolul asta si rade ca o nebuna prin birou!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s