Pensionari, şomeri şi handicapaţi


Zilele astea stăteam şi mă întrebam, fiind plecată la o conferinţă AIESEC, câţi dintre cei care mă cunosc ştiu că eu sunt pisicu’ de la Miorlăieli în miez de noapte şi câţi dintre cei care au citit blogul acesta au ajuns cât de cât să cunoască anumite lucruri intime despre mine sau despre pisoi. Pentru că de cele mai multe ori şi în cele mai multe privinţe, acesta este locul unde venim şi mieunăm, zgâriem, rupem cearceafuri şi ne refulăm pe lumea asta în care trăim.

M-am dus să ridic alimentele oferite ca ajutor pentru iarnă pentru categoriile defavorizate ale populaţie, precum pensionarii, şomerii şi handicapaţii. M-au dat şi la televizor, aşa, scurt, din două cadre. Vedeţi voi, cred că românii sunt mai interesaţi de spectacol decât de problemele care ar trebui să-i macine cu adevărat. Au împuşcat un mafiot din Piatra-Neamţ, repede, Realitatea a trimis reporteri la înmormântare. A fost târg de cariere la teatrul din Craiova. Câteva companii au venit cu oferte de muncă, în special pentru muncitorii necalificaţi. Măcar se face ceva în sensul ăsta, dar cu cei ca mine, cu facultatea şi masterul terminat, de ce nu există nimic? Nu mai sunt companiile în căutare de specialişti în resurse umane sau economişti? Pentru ce ne mai îmbuibăm cu carte dacă nimeni nu ne vrea?

Ah, şi dacă nu o să-mi găsesc de muncă şi o să se termine şi somajul ăsta o dată, credeţi că ar trebui să mă mai înscriu la o nouă facultate/master? Măcar nu mai ard gazul de pomană pe-acasă…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s