Amintiri din copilărie


Am fost un copil fericit. Cel puţin, aşa îmi amintesc. Nu o să uit cât oi trăi tuburile de spray cu care mă jucam la grădi sau păpuşile din aţe pe care mi le făcea bunica. Găseam mereu o modalitate de a-mi ocupa timpul, iar după ce am mai crescut, unchii ne-au făcut cadou, mie şi surorii mele, celebrul joc cu zaruri şi pioni „Nu te supăra, frate!”. Din nefericire, nu găsiseră unul cu „Nu te supăra, soro”.

Când am ajuns la şcoală, se făcea trafic cu cd-uri cu Dyna, Super Mario sau Sims, crăckuite. Mult timp le-am jucat şi, poate dintre toate, cel mai mult m-a atras Sims, pentru că iluzia creării vieţii într-un mediu controlat şi independent de factori externi părea cea mai apropiată de realitate. E singurul dintre cele vechi, de altfel, care a supravieţuit pe hard-disk. Apoi a început era internetului si, o dată cu ea, nu a mai fost cazul descărcarii şi instalării altor jocuri. Au început să mă fascineze cele fantastice, majoritatea încadrându-se în categoria „Match 3”, precum Bejeweled sau The Tales of Atlantis. De altfel, aceste JOCURI, cum este Gem Mine, atrag cel mai mult o fată. Că doar Diamonds are a girl’s best friends.

În perioada de rebeliune am încercat RPG-urile de strategie, Travian si Imperia Online, de fiecare dată fiind patriotă şi alegându-mi ca neam dacii. Nu prea ştiu de ce, pentru că aveau cele mai slab înzestrate armate. Dar acestea două mi-au deschis gustul pentru eRepublik şi la îndemnul unui amic m-am logat, dar după nici jumătate de an am renunţat, sistemul militar nepotrivindu-se cu orarul meu de somn. Dintre toate, singurul la care mă întorc mereu şi care nu va reuşi să mă plictisească niciodată este Gem Graft, un joc pe sistemul de turnuri plantate în drumul unor monstruleţi care încearcă să-ţi distrugă casa. E amuzant până devine frustrant că nu ai bombiţe mai puternice cu care să omori monstruleţul-şef.

Şi stând pe vremea asta mohorâtă în casă, fără altă modalitate de a-ţi omorî timpul, îţi aduci aminte de copilărie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s