Celălalt eu din noi


Nu vă mai plictisesc cu cele întâmplate în Belgia săptămâna trecută. Pentru şapte zile a fost ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, ca şi cum Băsescu nu există, salariile bugetarilor nu au fost micşorate, iar absolvenţii de studii superioare speră să găsească un loc de muncă mai bun decât acela de vânzător la aprozarul din colţul străzii.

Mai ales mie, pisic iubitor de libertate şi născut cu mult înaintea timpului meu, potrivit zodiei din care fac parte şi care mi se potriveşte ca o mănuşă, îmi place la nebunie ziua de sâmbătă, simbol al weekendului, extinzându-se la întreaga vacanţă. Vacanţa e o noţiune abstractă, dar cum eu obişnuiesc să gândesc întortocheat, reuşesc să mă aflu într-o prelungită libertate, indusă doar de spiritul meu iubitor de linişte. (Ce poetic a sunat!) Din nefericire, principalele mele defecte sunt spiritul rebel, ideile fixe şi atitudinea distantă. Zic din nefericire, pentru că ştiu că le am, dar nu mă pot dezice de ele. Fac parte din mine aşa cum ochii mei sunt verzi şi îmi plac SF-urile 😀

Am crescut cu Neti. Dimineaţă de dimineaţă, predicţiile ei, scurte şi amuzante, mă făceau să mă întreb cât de mult avea să se schimbe ziua mea dacă eu ştiam, chiar şi pentru 10 secunde, cum avea să decurgă? În ultimii ani am obişnuit să-mi consult horoscopul doar înainte de culcare, să văd dacă se potrivea cât de cât cu ceea ce mi se întâmplase mie peste zi. Mergea. În ultimul an nu m-a mai interesat deloc. Vărsătorii stau prost cu predicţiile, în special din cauză că noi singuri ne facem/ghicim viitorul şi suntem atât de voluntari încât de cele mai multe ori distrugem ceva ce funcţionează foarte bine pentru că ni se pare că ceva lipseşte.

Revenind. Ieri am primit un telefon din Belgia. Se pare că, zăpăucă aşa cum sunt eu, cineva sus, acolo, ţine cu mine. După am citit în ziar horoscopul pe ziua în curs: „un vechi prieten, aflat departe, îţi va da un telefon pentru a-ţi oferi o slujbă”. Cel puţin, măcar o dată, horoscopul meu a fost corect!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s