Fetele şi basmele


De mică am fost curioasă de ce fetelor le plac poveştile cu prinţese, sărind peste aspectul glossy, atât de vizibil. Culmea este că în ultima vreme am dat peste o serie de filme, din care două m-au amuzat teribil. Acţiunea este schimbată de la un film la altul in doar cateva aspecte, iar „Princess Diaries 2” şi „The Prince and Me 2” spun povestea unei altete regale (în primul este vorba de Prinţesa Mia a Genoviei – stat inexistent, în cel de-al doilea de Prinţul Edvard al Danemarcei), care, pentru a accede la tron, trebuie să se căsătorească până împlineşte o anumită vârstă (Mia, 21, Edvard, 23).

Bineînţeles, se va găsi cineva invidios care va vrea tronul, deşi nu are dreptul, şi va începe să pună beţe în roate. Miei i se aranjează o căsătorie, dar se îndrăgosteşte de al doilea, în linie directă, moştenitor la tron, iar Edvard este logodit, din primul film (cum, nu v-o mai amintiţi pe Julia Stiles?) cu americanca Paige Morgan, pe care o cunoaşte în timpul unui schimb de experienţă, dar cu trei săptămâni înainte de nuntă un unchi binevoitor cu fiică de măritat aduce în discuţie faptul că pe tronul Danemarcei nu poate sta decât o prinţesă scandinavă. Convenabil, nu?

Scenariile sunt foarte asemănătoare, dar execuţia diferă de la cer la pământ. Bineînţeles, „Princess Diaries” este marca Disney, iar asta se poate observa de la linia poveştii (uşurică, adică), la decoruri (de vis), la distribuţie (Julie Andrews much?) şi până şi glumele sunt amuzante. În schimb, filmul care urmăreşte viaţa cuplului princiar al Danemarcei este greoi, pare documentar, iar chimia dintre actorii principali (care chimie?, you may say 🙂 ) îmi aminteşte de oscarizata „Regină” a lui Helen Mirren, adică inexistentă cu desăvârşire. În ambele filme se face referire la sângele nobiliar, pur, genovian şi danez, dar actorii care joacă rolurile principale au un pronunţat accent englezesc (and sometimes it gets so boring).

zgârieturi ulterioare: actorul britanic care îl joacă pe Prinţul Edvard, Luke Mably, este obsesia de săptămâna aceasta. Bucuraţi-vă de el!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s