Legend of the Seeker’s Marathon


Oficial, mă dor ochii după două zile în care am urmărit cu sufletul la gură cel de-al doilea sezon din „Legend of the Seeker”, adaptarea pentru televiziune a seriei de cărţi scrise de Terry Goodkind şi intitulate „The Sword of Truth”. Sinceră să fiu, nu-mi mai amintesc exact cum am ajuns să-l urmăresc (bineînţeles că am făcut baby steps pornind de la „The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”), dar m-a captivat de la primul episod, cu toate că pe alocuri îmi amintea profund de celebrele deja Hercule şi Xena. Desigur, doar are aceiaşi producători.

Povestea urmăreşte un trio neobişnuit format dintr-un vrăjitor foarte puternic, Zeddicus, o femeie ce stăpâneşte puteri miraculoase, Kahlan, şi tânărul pe care aceştia trebuie să-l antreneze şi protejeze cu orice preţ, Richard, deoarece el este primul Seeker adevărat din ultimii 1000 de ani. Bineînţeles, Kahlan şi Richard se îndrăgostesc, deşi relaţia lor este imposibilă, iar impreună se asigură că fratele vitreg al acestuia, Darken Rahl, nu foloseşte magia neagră pentru a distruge lumea. Cheesy, nu?

Şi de ce acest serial nu ar da dependenţă? Avem magie, poveşti de dragoste, bătăi în toată regula, foarte bine realizate, intrigă ce captivează şi, nu în ultimul rând, nişte actori după care e imposibil să nu salivezi. Cel puţin actriţele sunt adevărate staruri rock, pe cât de deosebite pot fi Kahlan, o femeie care poate vedea adevărul în oricine, mai puţin într-o Mord’Sith, şi Cara, o Mord’Sith care trece de partea binelui. Bucuraţi-vă, că mie mi-au tot incântat ochiul! 😀

Ce-mi mai place la „Legend of the Seeker” e faptul că a fost filmat în Noua Zeelandă, asemenea LOTR, şi că beneficiază de aportul câtorva actori, pe cât de talentaţi, pe atât de celebri: Craig Parker (Haldir) şi John Rhys-Davies (Gimli) din „Stăpânul Inelelor”, Jolene Blalock (cine ar putea-o uita pe frumoasa T’Pol din „Star Trek: Enterprise”), Charisma Carpenter (Cordelia din „Buffy” şi „Angel”) şi Keisha Castle-Hughes (Paikea din „Whale Rider”, rol pentru care a fost nominalizată la Oscar pe când avea doar 12 ani), cu toate că cei doi care au interpretat personajele principale s-au format mai ales în seriale necunoscute publicului larg, fie prin apariţii episodice în seriale extrem de cunoscute. Ce vreţi, ador paradoxurile.

Ce nu-mi place e tocmai faptul că e previzibil: încă de la început te aştepţi ca Seekerul să supravieţuiască, să-şi îndeplinească destinul şi să rămână cu fata visurilor sale. Nu-mi place că nici unul dintre personajele principale nu moare (deşi pe Richard îl aduc din tărâmul umbrelor de vreo două ori) şi culmea, până şi personajul negativ revine de atâtea ori în joc încât oscilezi dacă să-l placi sau nu. Şi-l placi într-un final, când realizezi că ar fi fost un prinţ Dastan mai reuşit decât Jake Gyllenhaal 😀

Povestea are, ca orice adaptare, lacunele ei, dar în final e digerabilă. Primeşte puncte în plus pentru coloana sonoră, pentru care a şi câştigat un Premiu Emmy. Dacă sunteţi fani ai genului fantasy, „Legend of the Seeker” o să vă placă cu siguranţă. Trailer 1 şi trailer 2.

zgârieturi ulterioare: pentru că tocmai am terminat o serie care mi-a plăcut la nebunie, am decis să nu sufăr prea mult din lipsă de adicţie, astfel încât m-am reorientat spre vampirism. Prin urmare, voi continua cu anime-ul „Trinity Blood„.

Reclame

Un gând despre ”Legend of the Seeker’s Marathon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s