Engleza şi internetul


Vă povesteam câteva posturi mai înainte cum a trebuit să ucid cu sânge rece reptilian, cel de pisică fiind prea cald pentru elucubraţiile care mi-au zburătăcit atunci prin minte, contul de Netlog, pe care nu mai ţineam minte în ce context îl creasem şi pe care nu-l foloseam, deci nu mă incomoda.

Acum, la câteva săptămâni de la înfăptuirea scârbavnicei contucideri, mi-am amintit unul dintre motivele care m-au împins la asemenea gest cugetat: indienii! Da, domnilor, indienii, aceşti ţigani inteligenţi, spune-se, care au cotropit un subcontinent şi s-au mai lăbărţat şi prin alte cotloane ale pământului (trebuia un P mare, dar lenea mea e infinit mai expandată decât dorinţa de a scrie corect gramatical la ora asta).

Dar să vă explic cum mi-am amintit care a fost motivul pentru am închis contul respectiv: Gtalk! Ştiţi voi, un fel de messenger ataşat mailului de la Google. În calitatea mea anterioară de vice-preşedinte a unui comitet local AIESEC în Belgia, una dintre îndatoririle mele era aceea ce a realiza „cooperări” cu alţi vice-preşedinţi din alte ţări. Deja se ştie că industria indiană a suferit un boom în ultima vreme, aducând din Europa mulţi studenţi, cât mai blonzi şi cu ochii cât mai verzi-albaştri, pe care îi plătesc cu salarii de nimic, din care nici măcar biletul de avion înapoi nu pot să şi-l plătească. Dar asta e deja altă mâncare de peşte (…mhm, peşte…).

În capul meu, în care există încă suficientă istorie, îmi imaginam că indienii, fiind ocupaţi decenii întregi de către Marea Britanie, ar trebui să vorbească engleza aproape de perfecţiune. Ba chiar, în ignoranţa mea necaracteristică, îmi ziceam că limba engleză ar trebui să fie limba oficială a statului, (După un timp, în care a trebuit să verific ca să mă lămuresc că într-adevăr una dintre limbile recunoscute este engleza) deci cei peste un miliard de locuitori ar trebui să vorbească mai bine decât mine limba de mai sus.

Dar nu o fac. Dacă pe Netlog mi se păreau amuzante mesajele de la indieni, în care îmi spuneau că mă iubesc şi că vor să mă ia de nevastă (lol!), ştiind situaţia lor alambicată cu castele şi căsătoriile aranjate din orice, numai dragoste nu, pe Gtalk este un dezastru să realizezi că tu, vorbitor de limbă română, care nu ai dat prea mare atenţie limbilor anglo-saxone atunci când trebuia, te descurci mult mai bine decât un nativ.

Şi m-a ros curiozitatea sub coadă şi am vrut să văd care-i faza. Indienii sunt mulţi şi se plictisesc. Indienii sunt inteligenţi, mici genii în cam toate domeniile şi au o economie înfloritoare. Vor să iasă din corsajul auto-impus de către tradiţie, fără a face ceva pentru a o revoluţiona. Deci se complac în propriile indecizii. Indienii vor amante blonde, cu pielea albă şi ochii deschişi la culoare, pentru că de nevastă o vor lua tot pe fata de care zice mama. Indienii au descoperit internetul şi-l folosesc. De aici trageţi singuri concluziile. Şi dacă sunteţi de sex feminin, eventual încercaţi să nu vă mai enervaţi data viitoare când un indian încearcă să vă vrăjească cu cuvinte meşteşugit rostite in ce-o fi limba aia, numai engleză nu. Sunt şi ei nişte frustraţi mici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s