Studiu de caz: Protej-slipurile


Începutul purtatului protej-slipurilor de către mine se pierde undeva în negura vremurilor. Nu că aş fi eu într-atât de bătrână, dar mă bucur de avantajul a nouă vieţi, ca orice pisic.

Recunosc că prima cutie a fost cumpărată dintr-un moft, o curiozitate, dacă vreţi. Văzusem o reclamă la Carefree, eram uşor impresionabilă de cum arătau fetele în reclama respectivă, zâmbeau cu gura până la urechi de ziceai că fac reclamă la Colgate, nu la o bucată de bumbac lipită de chiloţi. Bine, nici până în ziua de azi modalitatea de promovare a respectivelor obiecte nu s-a schimbat prea mult.

Revenind. De curând am avut posibilitatea de a încerca trei tipuri de protej-slipuri comercializate pe piaţa din România. Carefree, Discreet şi Bella. Trei cele mai puternice branduri din domeniul îngrijirii intime pentru femei. Poate din acelaşi motiv te-ai aştepta ca măcar unul să ofere ceva care să te facă să cumperi produsul din nou.

Să ne gândim la motivele pentru care o fată ar cumpăra aşa ceva. În primul rând, ţine de cochetărie. În caz că trebuie să ajungi la baza 3 cu cineva, nu vrei să-ţi uzi chiloţii de dorinţă. Apoi, unele sortimente sunt uşor parfumate sau sunt create în aşa fel încât să fie practic invizibile sau, din contră, groase şi pufoase.

Le luăm pe rând:
a. factorul vizual. Eu cumpăr (bine, nu eu personal, de-aia s-au inventat părinţi cu carduri cărora le place să meargă la cumpărături 😀 ) produsul pentru că-mi place ambalajul şi/sau consistenţa. Protej-slipurile Discreet sunt transparente. Pisici, dacă tot lipesc ceva de chilot, măcar să arate că merită. Să simt şi eu că am dat banii pe un material care reţine apa şi mirosurile neplăcute, nu i-am aruncat în aer. Cele Carefree sunt niţel mai grosuţe, cam cât un şerveţel de nas împachetat, înainte să-l scoţi din ambalaj, şi au şi un ambalaj vesel, cu floricele ştanţate. Bella Panty Liners sunt cele mai groase, îmi aduc aminte de vatelina care se pune în căptuşeala hainelor de iarnă, cică să ţină de cald, dar sunt prezentate ca protej-slipurile care permit pielii să respire. Măcar cei de la Bella nu s-au chinuit prea mult pentru a scoate pe piaţă un produs inutil.

b. factorul tactil. Da, unele protej-slipuri, în loc să-ţi creeze o senzaţie de confort, pot incomoda. După cum spuneam mai sus, Discreet-urile sunt intangibil de discrete. În primele două ore aproape că nu le simţi. După care ai vrea să se îmbibe. Dar nu o fac şi te simţi de parcă ţi-ar veni ciclul în fiecare zi. Nasoală senzaţie, vă spun sincer. Carefree-urile sunt confortabile, iar straturile superioare funcţionează pe acelaşi principiu cu cel al absorbantelor obişnuite. Bella, din acest punct de vedere reprezintă o mare pierdere de timp/bani/răbdare. Pentru că se strâng între picioare. Mă rog, pe materialul budigăilor. Ajung ca un ghemtoc de blană şi vă garantez, nici o fată nu îşi poartă pisoiul cu sine, ascuns de ochi rău-voitori la mezanin.

c. factorul volatil. Da, tuturor ne place să mirosim cât mai bine. Cu căldurile astea care se preconizează, există cel puţin o zonă a corpului unei femei pentru care respectiva, în frunte cu mine, ar face orice pentru a o păstra proaspătă. Pentru că aşa cum spuneam mai sus, ţine de cochetărie. Ce faci dacă nu ai timp să ajungi acasă să te cureţi şi/sau să-ţi schimbi dedesubturile şi/sau protej-slipul? Îi miroşi omului? Îţi refuzi o noapte de nebuneli? Pleci acasă cu coada între picioare (măcar coada dacă nu altceva 😀 )? Dintre cele trei tipuri analizate, Bella sunt singurele inodore. Sincer, le prefer aşa. Cunosc cel puţin o persoană care se irită de la cele parfumate, oricât de discret ar fi ele impregnate cu miros. Dar sunt perfect conştientă că şi cele parfumate servesc unui scop măreţ. După ce alergi o zi întreagă prin soare şi transpiri, începi să miroşi a acru şi, cum nu mai ai timp să ajungi acasă să te schimbi înainte de marea întâlnire, poţi crede că petecul ăla de bumbac cu parfum de azorele te scapă de ruşine. De fapt, în cazul acesta se aplică foarte bine proverbul: afară-i vopsit gardul şi-năuntru-i leopardul! Sau ca în reclama la Oust: parfumul acoperă mirosurile neplăcute, dar nu le îndepărtează. Deci, lol!

După cum puteţi vedea, deşi le folosesc, nu sunt neapărat de acord cu utilizarea lor. Pentru că sunt de părere că trebuie să-ţi mai şi laşi pielea din când în când să respire. Recomand ca, cel puţin o zi pe săptămână, să vă transformaţi în nudişti. Aveam o colegă de facultate care, de fiecare dată când purta fustă, nu-şi punea chiloţi. Cică o incomodau. Dar avea un tonus şi o vitalitate care te dădeau pe spate. Apoi, pe vremea când eram pui, înainte de a mă metamorfoza în pisic, celălalt pui m-a întrebat contrariat de ce port protej-slipuri, pentru că nu le vedea avantajele. I-am închis pliscul cu argumentul irefutabil al igienei: pentru că-mi place să spăl chiloţi curaţi! 😀

Reclame

2 gânduri despre ”Studiu de caz: Protej-slipurile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s