Vino si tu la Rebranding Craiova!


Proiectul Learn to Change the Future initiat de AIESEC Craiova cu sprijinul Grupului CEZ Romania si RBS Bank, finantat de Uniunea Europeana prin programul Tineret in Actiune si-a inceput activitatea la 1 iunie propunandu-si sa aduca la cunostinta craiovenilor riscurile supuse in fiecare zi mediului inconjurator.
In cadrul proiectului, tineri din 7 tari (Slovacia, Turcia, Canada, Ucraina, Moldova, Lituania, Rusia) au acordat pregatire in domeniul ecologiei unui numar de aproximativ 70 de elevi din 20 de licee din Craiova. De asemenea, au vizitat zonele frumoase , dar si pe cele poluate ale judetului nostru. Au pus umarul la o actiune de curatenie in Gradina Botanica si in Parcul Romanescu si au participat la diverse evenimente legate de ecologie.

Campania de “Rebranding Craiova” are rolul de evaluare a impactului proiectului. Se va pune accentul pe creativitatea participantilor care vor reinventa zone vizitate in cadrul « Craiova City Tours » asa cum doresc ei sa le vada in viitor. Se vor realiza diverse obiecte din materiale reciclabile, tablouri, expozitii fotografice si chiar articole despre responsabilitatea sociala si necesitatea dezvoltarii durabile. Participantii la proiect isi vor expune ideile prin proiecte in cadrul unei competitii ce va avea loc duminica, 2 august 2009, in Piata Mihai Viteazu incepand cu ora 17:30, in cadrul evenimentului “Rebranding Craiova”. Tot in aceasta zi va avea loc un mars stradal prin care dorim sa avem un impact in randul locuitorilor craioveni, sa ajungem la o constientizare cat mai mare a problemelor ecologice si a importantei mentinerii unui mediu curat. De altfel, trecatorii vor fi invitati sa propuna si ei idei pentru a solutiona problemele cu care se confrunta orasul nostru si ni se vor alatura la marsul ce va porni la ora 17:00 de la Casa Studentilor – Teatrul National – Piata Mihai Viteazu.

Dupa 2 luni de training-uri pe teme de ecologie si voluntariat tinute de 7 stagiari straini, se asteapta ca participantii sa fi castigat nu numai cunostinte despre dezvoltarea ecologica sustenabila, cat si spiritul de initiativa pentru a face primii pasi concreti spre a rezolva problemele actuale din societate.
AIESEC este recunoscuta de ONU ca fiind cea mai mare organizatie de studenti la nivel global, avand o experienta de 60 de ani in dezvoltarea tinerilor ca viitori lideri in societate si in oferirea de stagii de practica internationale. Prezenta in 1700 de universitati si avand peste 35.000 de membrii din 107 de tari, AIESEC este in Romania de 18 ani in 13 dintre cele mai mari centre universitare din tara.
_____________________________________
AIESEC reprezinta o platforma internationala prin care tinerii pot sa isi descopere si sa isi dezvolte potentialul pentru a aduce un impact pozitiv in societate. In Romania, AIESEC are peste 1200 de membri si este prezent in cele mai importante 13 centre universitare din tara. AIESEC Craiova a fost infiintat in 1991 si numara peste 60 de membri, studenti din toata regiunea Olteniei. AIESEC Craiova organizeaza, in medie, 7 proiecte si 5 conferinte anual oferindu-le membrilor o dezvoltare personala si profesionala potrivita inceperii unei cariere in anii facultatii.

S.C. CEZ Romania S.R.L., filiala a grupului ceh CEZ, a fost infiintata in 2005, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni ale companiei Electrica Oltenia. Domeniul de activitate al companiei este distributia si furnizarea energiei electrice. In 2008 CEZ a facut pasi importanti in trei proiecte de anvergura: Parcul eolian din Fantanele si Cogealac ce va produce aproximativ 600 MW, Complexul Electrocentrale Galati si Proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Pentru mai multe informatii accesati http://www.cez.ro

Etapele evenimentului Rebranding Craiova:
16:15 – 17:00 participantii se vor intalni la Casa Studentilor impreuna cu membrii AIESEC Craiova
17:00 – 17:30 Mars pe traseul Casa Studentilor – teatru – Piata Mihai Viteazul )
17:30 – 17:45 participantii isi aranjeaza standurile
17:45 – 18:00 INTRO (vor fi adresate cateva cuvinte despre proiect, precum si partenerii: CEZ, RBS, Arhidesign, Actiunea Ecologica Romana, Prietenii stiintei, Centrul Regional pentru dezvoltare comunitara si mediu si Cafe Play)
18:00 – 18:15 cateva cuvinte adresate de parteneri, despre proiectul in care s-au implicat
18:15 – 18:30 Prezentarea regulamentului concursului
• participantii trebuie sa convinga cat mai multi trecatori ca proiectul lor este cel mai bun, iar pentru asta trecatorii isi vor trece numele si semnatura pe o fisa
• fisa va fi tinuta doar de membrul AIESEC responsabil de echipa si el va nota numele trecatorilor si ii va lasa sa semneze
• membrii echipei nu au voie sa semnez pentru propriul proiect
• va exista o singura echipa castigatoare, iar daca exista egalitate se vor pune 5 intrebari de departajare din trainingurile la care au participat elevii
• participantii vor avea 40 de minute pentru a strange semnaturi ( 18:30 – 19:10)
18:30 – 19:10 desfasurarea concursului
19:15 – 19:30 se anunta castigatorii si se impart premiile
19:45 – 20:00 inchiderea evenimentului.

Reclame

Un gând despre ”Vino si tu la Rebranding Craiova!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s