The Legendary Journeys of Pisic: de ce urăsc maşinile galbene


Le urăsc pentru că sunt galbene, când puteau fi roşii, albastre, verzi, mov. Dar nu, noi trebuia să mai împrumutăm ceva de la fraţii noştri de cruce, americanii. Da, probabil că v-aţi prins că mă refer la acele căruţe cu diferiţi cai putere, care au împânzit urbea natală şi care poluează cu noxe. Pisicul nu mai are loc de ele pe stradă.

Şi să şi vedeţi de ce. De la o vreme, de când cu căldurile astea sufocante, pisicului i se ard lăbuţele dacă merge pe jos. Şi atunci s-a gândit că ar fi frumos să profite de AC-ul ticariciului din dotare şi să nu-l mai bată soarele în cap când conduce până la ştrand. S-a apucat de şcoala de şoferi şi pe străzile din oraş a dat peste mulţi conducători demenţi, dar cei care i-au scos peri albi (la propriu, i-au dat doo fire albe în vârful capului) au fost taximetriştii cu ale lor căruţe galbene

Lucru care a condus la următoarea constatare (nu, nu ştiaţi ca pisicul este şi anchetator şef asupra poliţiei din tomberoane, cunoscută drept şi poliţia de cartier): nu numai maşinile galbene sunt vinovate că s-au împânzit şuşelele de cadavrele suratelor mele, strivite de roţile sfârâind a viteză, cu ochii săriţi din orbite şi cu maţele explodate pe fund, ci şi maşinile comunitare, vopsite cu gri şi albastru şi pe care scrie Poliţia comunitară.

M-am întrebat unde o fi problema. Adicătelea, şi pe noi ne mai fugăresc câinii, dar uneori parcă e mai bun de ros un os decât coada pisicii. Şi atunci am identificat baiul. Se duce un război între cele două părţi. Noi, ceilalţi, suntem micile victime zdrobite de asfalt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s