Analiza de text literar: Secretul gemenelor Saga


Nu prea contează de pe unde am cules eu pisiceşte următorul text, dar cert este că el există şi inaugurează seria de comentarii literare pe care eu, ca un pisic cultivat ce sunt, ţin s-o implementez pentru un grad de culturalizare mărit şi fără precedent la care vreau să ajungeţi toţi, ca într-un orgasm dintr-ăsta zgomotos pentru nimic. Deci să purcedem spre iluminarea prin cultura debordantă a unor tineri autori români (şi unii dintre voi vă plângeţi că nu avem scriitori de marcă :P):

– „povestea pe care am conceput-o in orele de mate si fizica” – numai în orele astea, pentru că în celelalte era ocupată să se fardeze pe sub bancă;

– „daca mai gasiti vreo poveste care are ca subiect tot gemenele Saga s-ar putea sa fie sora mea Anne(Ana) :X sau eu„- tragem de aici concluzia că autoarea suferă de personalităţi multiple sau amnezie, deoarece nu ştie când sau în ce postură a mai postat povestea pe alte forumuri;

– „temperament:calm,hotarat,linistit,ganditor pe moment si cu o nevoie deosebita de melancolie” – temperamentul ei are nevoie de melancolie, rezultă că este emo? Simplu silogism.

– „are o pasiune imensa pentru bucatarie” – adică îi place foarte mult cum este aranjată acea încăpere, nu are pasiune pentru gătit

– „adolescenta isi petrece marea parte din timpul liber in bucatarie sau pe laptop” – rezultă că prinde wireless în bucătărie. Aşa se explică de ce îi place încăperea atât de mult. Dacă petrece o veşnicie acolo, normal că s-a obişnuit cu mobila sau mirosul, cine ştie?

– „Nu este o fata dezordonata,dar nici ordonata nu este,deoarece ii place sa-si traiasca viata la maxim” – după cum spuneam anterior, este un silogism: Dacă A este C şi B este C, înseamnă că A egal cu B. Make sense, huh?

– „Ii place sa fie tupeista de fel si batausa” – reţineţi că vorbim despre o adolescentă de 16 ani, căreia îi place să fie bătăuşă. S-o fi trezit ea într-o dimineaţă şi şi-a zis: „Le-am văzut aseară la ştiri la Pro TV pe doo proaste care s-au bătut la şcoală şi ce cool e s-o pocneşti pe una în meclean!” No more comments.

– „ea de fapt este foarte fragila la suflet” – având în vedere că sufletul este un concept, o chestie ezoterică, o paradigmă, să-mi explice cineva cum ar putea fi fragil? În cel mai bun caz, este un abur. Dar nu sufletul este fragil, ea este fragilă la suflet. E şi asta o chestie. Parol.

– „nu se infurie decat o data la sase luni.” – pe numărate. Are un calendar de birou şi în fiecare zi taie cu markerul negru câte un număr: „26, 27, 28… În doo zile se fac 6 luni. Este imperios necesar să mă înfurii.”

– „Contrar opiniei…ele nu sunt perfecte” – exact! Mulţumesc că mi-ai confirmat bănuielile. Merg, respiră, vorbesc, sunt doo arătări bătăuşe care maltratează oamenii şi fac vrăji profesorilor. Ar trebui mitraliate şi scăpată omenirea de ele. „O data la un an,ele doua se iau la cearta si nu mai tin cont de siguranta fiecaruia si cum amandoua stiu sa se bata,deseori ajung in spital” Poftim cultură şi iubire şi respect reciproc între surori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s